29 Μαΐου 2023

Σωκράτης Μιχ. Ζαραβίνας: Υποψήφιος Βουλευτής με το ΜΛ – ΚΚΕ

Σωκράτης Μιχ. Ζαραβίνας
Εκπαιδευτικός – Υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλ/νίας
με το ΜΛ – ΚΚΕ

  • Βιογραφικό

Γεννήθηκε στα Γιάννενα και ζει στο Αγρίνιο από το 1966. 36 χρόνια Δάσκαλος στο Δημόσ ιο Σχολείο. 36 επίσης χρόνια συνδικαλιστής. Για 25 χρόνια ηγήθηκε του Φιλειρηνικού Κινήματος της περιοχής, με χιλιάδες αγωνιστικές εκδηλώσεις και πορείες. Ίδρυσε δεκάδες πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους.

Από το 1999 μέχρι το 2013 ήταν Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού, Κοινωνικής Στήριξης και Ενημέρωσης των Πολιτών “Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ” και Διευθυντής της εφημερίδας “Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ”.

Δεκάδες άρθρα του δημοσιεύτηκαν στον τύπο. Πραγματοποίησε ακόμη πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές με σπουδαιότερη τη “ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ… ΜΕ ΝΟΗΜΑ”, στον Ρ/Σ Ράδιο Ακαρνανία.

Είναι διπλωματούχος Προπονητής Ποδοσφαίρου, το οποίο υπεραγαπά. Συνέταξε τη Λαογραφική Μελέτη “Το Πεντάκορφο της Ορεινής Τριχωνίδας”. Ιδιαίτερα ασχολήθηκε με τον Λαϊκό Πολιτισμό και την Παράδοση. Τις έρευνες – μελέτες του “Σεργιάνι στην Παράδοση”, “Βράδυ στην Παλιά Γειτονιά” , “Γάμος απ ’ τα Παλ ιά”, “Το Πανηγύρι που χάσαμε” , “Στα Παλιά Παζάρια”, “Αναζητώντας την Ομορφιά στα Μονοπάτια της Παράδοσης”, κ.α., τις παρουσίασε σε ανοιχτούς χώρους και σε Δρώμενα Θεατρικής Μορφής.

Υπήρξε μέλος της διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου Αγρινίου. Το 2006 εκδόθηκε το βιβλίο του “Επικίνδυνη Αξιοπρέπεια”. Μαζί με το συνάδελφο και συναγωνιστή του Θόδωρο Λιαροκάπη, οδηγήθηκαν από τα αυταρχικά Κέντρα Εξουσίας στη μεγάλη Απεργία Πείνας των 32 ημερών του 2000, που συντάραξε το Πανελλήνιο.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου. Είναι παντρεμένος με την αγρότισσα Αλεξάνδρα Φαρμάκη κι έχει δυο γιους, καθηγητές Φυσικής Αγωγής. Τον Μιχάλη, Εκπαιδευτικό & Λυκειάρχη, Προπονητή Hand Ball, και τον Γ ιώργο, Ολυμπιονίκη & Προπονητή της Εθνικής Ελλάδος Hand Ball, Αξιωματικό του Λιμενικού.

Έχει επίσης έξι εγγόνια.

Ο Άνθρωπος, ο Συνάνθρωπος (ιδιαίτερα τα παιδιά και οι νέοι), η Πόλη, ο Νομός και το Κοινωνικό Σύνολο ήταν και είναι καθημερινά στην πρώτη θέση του ενδιαφέροντός του.

Δεν δείλιασε ποτέ να ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ με τα πάσης φύσεως, ονόματος και δύναμης συμφέροντα και κέντρα εξουσίας, με τα … “αρπακτικά” και τους φτηνούς πολιτικάντηδες, με τη διαφθορά και τη διαπλοκή

 


AgrinioStories