24 Μαρτίου 2023

Σαγανοτύρι Αιγοπρόβειο

Σαγανοτύρι Αιγοπρόβειο
Γεμάτη γεύση, ντελικάτες νότες θαλασσινού αλατιού

Γεύση: Η υφή είναι σκληρή και το χρώμα του είναι κίτρινο. Η γεύση είναι στρογγυλή, βουτυράτη, διακριτικά δυνατή και γεμάτη στον ουρανίσκο με στρογγυλά στοιχεία από γρασίδι και φύση. Η επίγευση είναι μακρά, βουτυράτη, με απαλά στοιχεία βουτύρου και θαλασσινού αλατιού.

Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Περιοχή: Αιτωλοακαρνανία
Υφή: Σκληρή, ώριμη
Γάλα: Πρόβειο και κατσικίσιο
Παστερίωση: Ναι

Ιδέες στη μαγειρική

Παρασκευασμένο ειδικά για το Σαγανάκι μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες συνταγές.

Κρασί για συνοδεία

Το Σαγανάκι μας ταιριάζει με ιδιαίτερα ξηρά κρασιά με μέτριο και μεγάλο σώμα, βασισμένα σε Cabernet Sauvignon η με λευκά επίσης κρασιά με μεγάλο σώμα όπως ένα Chardonnay περασμένο από δρύινο βαρέλι. Ταιριάζει επίσης με λευκά καλοκαιρινά κρασιά με χαμηλούς αλκοολικούς βαθμούς και ντελικάτη οξύτητα.

 


AgrinioStories

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *