Ψήφισμα της η ΠΕΔ ΔΕ για την ανακύκλωση

Ανακύκλωση: «Η κυβέρνηση να εφαρμόσει τη νομοθεσία
που η ίδια και οι προηγούμενες ψήφισαν»

Με ψήφισμά της η ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας για την άρνηση της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης να ανανεώσει τη σύμβαση με τους Δήμους της Πάτρας, του Αγρινίου αλλά και άλλους Δήμους της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας καλεί την «κυβέρνηση να εφαρμόσει τη νομοθεσία που η ίδια και οι προηγούμενες ψήφισαν και να επιβάλει ειδική φορολογία στις επιχειρήσεις παραγωγής ανακυκλώσιμων, που να καλύπτει συνολικά το κόστος ανακύκλωσης».

Δείτε ολόκληρο το ψήφισμα στη συνέχεια

«Η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) Α.Ε. δεν προτίθεται να ανανεώσει τη σύμβαση με το Δήμο Πάτρας, Αγρινίου και άλλους Δήμους και το ζήτημα απασχόλησε και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Ελλάδας.

Η ΠΕΔ εξέδωσε Ψήφισμα καλώντας την κυβέρνηση «να δώσει άμεσα λύση, γιατί οποιαδήποτε διακοπή της ανακύκλωσης θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στη γενικότερη διαχείριση των απορριμμάτων, σε όλους τους Δήμους της Περιοχής. Θα προκληθεί μια μεγάλη οπισθοδρόμηση και αναξιοπιστία του συστήματος ανακύκλωσης προς τους δημότες μας και επιπλέον θα επιβαρυνθούν με τα τέλη ταφής, πρόστιμο και το κόστος αποκομιδής, χωρίς να ευθύνονται».

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Δ.Ε. στην συνεδρίασή του την Τετάρτη 27 Απριλίου, κατέληξε ομόφωνα στο παρακάτω ψήφισμα, που αφορά την άρνηση της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) Α.Ε. να ανανεώσει τη σύμβαση με το Δήμο Πάτρας, Αγρινίου και άλλους Δήμους:

• Καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση, γιατί οποιαδήποτε διακοπή της ανακύκλωσης θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στη γενικότερη διαχείριση των απορριμμάτων, σε όλους τους Δήμους της Περιοχής. Θα προκληθεί μια μεγάλη οπισθοδρόμηση και αναξιοπιστία του συστήματος ανακύκλωσης προς τους δημότες μας και επιπλέον θα επιβαρυνθούν με τα τέλη ταφής, πρόστιμο και το κόστος αποκομιδής, χωρίς να ευθύνονται.
    • Η κυβέρνηση να εφαρμόσει τη νομοθεσία που η ίδια και οι προηγούμενες ψήφισαν και να επιβάλει ειδική φορολογία στις επιχειρήσεις παραγωγής ανακυκλώσιμων, που να καλύπτει συνολικά το κόστος ανακύκλωσης.
    • Οι συμβάσεις με τις οποίες γινόταν η ανακύκλωση να συνεχιστούν, χωρίς διακοπή, συμπεριλαμβάνοντας τις αναγκαίες βελτιώσεις, ώστε να αναβαθμιστεί η ανακύκλωση.
    • Η ΕΕΑΑ να συνεχίσει αδιατάρακτα τη λειτουργία του ΚΑΔΥ του Δήμου Πάτρας, ώστε να γίνεται η διαλογή των ανακυκλώσιμων συσκευασιών των Δήμων της Περιοχής μας και να διασφαλιστεί η απασχόληση των εργαζομένων στο ΚΑΔΥ.
    • Άμεση συνάντηση εργασίας του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Σκρέκα με τον Πρόεδρο την Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας κ.Παπαδόπουλο, τον Δήμαρχο Πάτρας κ. Πελετίδη και τον Δήμαρχο Αγρινίου κ.Παπαναστασίου – Πρόεδρο Επιτροπής Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Διαχείρισης Απορριμμάτων στην ΚΕΔΕ.»

AgrinioStories