8 Ιουνίου 2023

Αποκατάσταση αλήθειας: Ήταν του Δήμου Αγρινίου

Το τριπλοπαράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο
ήταν του Δήμου Αγρινίου
και όχι της δημοτικής Αστυνομίας.

Χθες το πρωί πήραμε μια επιστολή από τη Δ/νση Δημοτικής Αστυνομίας (Καραπαπά 7), την οποία υπογράφει η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας Αγρινίου.

Γράφει λοιπόν η κυρία Προϊσταμένη:

«κ. Τηλιγάδα

Ονομάζομαι Σκιαδά Αντωνία και είμαι η Προϊσταμένη Διεύθυνσης της Δημοτικής Αστυνομίας Αγρινίου.

Με αφορμή την σημερινή (προχθεσινή, δείτε ΕΔΩ) δημοσίευση του agriniostories, στην οποία υπογράφει ένας provocator, θα ήθελα να σας αναφέρω τα εξής:

Οτιδήποτε εκπροσωπεί ο καθένας μας σε όποιο πόστο κι αν βρίσκεται με όποιο σκοπό ενεργεί πόσο μάλλον όταν μπορεί να εισακουστεί λόγω του μέσου που διαθέτει είναι πρέπων να το κάνει έντιμα και με παραδοχές , αλήθειες και γεγονότα.

Είναι κρίμα λοιπόν ένας άνθρωπος τόσο έντιμος και σεβαστός στην κοινωνία του Αγρινίου όσο εσείς να δημοσιεύει στο agriniostories ανυπόστατα αναληθή γεγονότα με ούτως ή άλλως παραπλανητική συνοδεία εικόνας.

Είναι κρίμα επίσης σε ένα μάτι ίσως λιγότερο παρατηρητικό και απονήρευτο (οι περισσότεροι ξέρουν ότι το όχημα μας έχει φάρο κ αναγράφεται η Υπηρεσία μας επί του οχήματος) να στοχοποιείται μια υπηρεσία που εδώ και 13 χρόνια προσπαθεί να κερδίσει και τον πιο καχύποπτο, περίεργο, αγανακτισμένο και ότι άλλο εσείς θέλετε, προς χάριν εντυπώσεων και αδηφάγων ορέξεων κάποιων.

Σκοπός μας ήταν και είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη, η διατήρηση της ευταξίας και της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης μας .

Ουδέποτε απασχολήσαμε αυτά τα χρόνια με μεθόδους και τρόπους που να προκαλούν, όσο κι αν κάποιοι θέλουν να μας προσάπτουν.

Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα την αποκατάσταση της αλήθειας και φυσικά είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία.»

Με εκτίμηση
η Προϊσταμένη Διεύθυνσης
Δημοτικής Αστυνομίας Αγρινίου
Αντωνία Ν. Σκιαδά

Απάντηση για την αποκατάσταση της αλήθειας

 

Ονομάζομαι Provokatorας και είμαι το alter ego του «έντιμου και σεβαστού στην κοινωνία του Αγρινίου» κ. Τηλιγάδα, όπως αναφέρατε στην επιστολή σας, ο οποίος μου έχει δώσει το δικαίωμα της δημόσιας έκφρασης για γεγονότα και καταστάσεις, που με ξυπνούν από το λήθαργο της ανοχής, στον οποίο ο ίδιος με έχει καταδικάσει για λόγους ευγένειας.

Η απάντησή μας αυτή δεν απευθύνεται στην κ. Αντωνία Σκιαδά, την οποία πραγματικά εκτιμούμε και σεβόμαστε, αλλά προς την όποια (θεσμικά και όχι προσωπικά) Προϊσταμένη της Δημοτικής Αστυνομίας, ζητά την αποκατάσταση της συγκεκριμένης αλήθειας για λογαριασμό της υπηρεσίας στην οποία προΐσταται.

Ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπίσει κανείς καταστάσεις σαν κι αυτές που δημοσιεύσαμε προχθές, κ. Προϊσταμένη, εαν δεν επιθυμεί να αφήσει την οργή και την αγανάκτησή του να ξεχειλίσει, κάνοντας καταρχάς κακό στον εαυτό του, είναι η σάτιρα. Υπάρχει σημαντική βιβλιογραφία πάνω σ’ αυτό, καθώς και πληθώρα αναφορών για τα εργαλεία, που χρησιμοποιεί η σάτιρα για να πετύχει τον σκοπό της. Δεν θα αναφερθούμε σε αυτά, θα επισημάνουμε μόνο, ότι το σημαντικότερο εργαλείο στην εργαλειοθήκη της σάτιρας είναι η υπερβολή. Αυτό ακόμα και εάν δεν σας αφορά, θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε το ύφος της προχθεσινής δημοσίευσής μας

Πράγματι: ξέφυγε της προσοχής μας (και του συμπολίτη μας που έκανε την ανάρτηση και της δικής μας) ότι το παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο του Δήμου Αγρινίου «δεν είχε φάρο», ούτε γράφει το όνομα της υπηρεσίας σας. Φέρει όμως τα χαρακτηριστικά χρώματα των αυτοκινήτων της δημοτικής αστυνομίας.

Ξέφυγε όμως και από τη δική σας προσοχή, κ. Προϊσταμένη, ότι η στήλη στην οποία αναρτήθηκε το συγκεκριμένο σχόλιό μας, έχει τον τίτλο «Προβοκάτσιες»… Και ως γνωστόν, προβοκάτσια θα πει: σκόπιμη και προκλητική ενέργεια, που αποσκοπεί στο να εκθέσει πρόσωπα και καταστάσεις. Βέβαια μια τέτοια πρακτική μπορεί να είναι και παράνομη, αλλά πόσο παράνομη μπορεί να είναι μια προβοκάτσια, που εκ των προτέρων «φωνάζει», ότι είναι προβοκάτσια;

Το aginiostories.gr, κ. Προϊσταμένη, δεν δημοσιεύει ποτέ «ανυπόστατα» και «αναληθή γεγονότα με ούτως ή άλλως παραπλανητική συνοδεία εικόνας». Αυτό είναι μια γενική και απόλυτη διατύπωση που μας προσβάλλει ολοκληρωτικά και θα απαιτούσε, όπως άλλωστε κάνουμε κι εμείς, την αποκατάσταση της αλήθειας και από τη δική σας μεριά.

Δεν σας καλούμε να το πράξετε, πρώτον γιατί δεν χρειαζόμαστε την επιβεβαιώσή σας στο άμεσα αντιληπτό και δεύτερον, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν το εννοείτε με αυτό τον απόλυτο τρόπο που διατυπώνεται στην επιστολή σας. Το aginiostories.gr, δημοσιεύει μόνο αληθινά και πραγματικά γεγονότα ξεκαθαρίζοντας από την αρχή τις προθέσεις και τις θέσεις των σχολιασμών του, καθιστώντας εμφανή και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των «εργαλείων» του δημόσιου λόγου που χρησιμοποιεί.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί σας, μας ενημερώσατε ότι, αν και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο φέρει τα χρώματα των αυτοκινήτων της Δημοτικής Αστυνομίας, χρησιμοποιείται από την υπηρεσία Πληροφορικής του Δήμου. Την αλήθεια αυτής της πληροφορίας τη διασταυρώσαμε κι εμείς.

Είναι αλήθεια επίσης, ότι σκοπός της δημοτικής αστυνομίας «ήταν και είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη, η διατήρηση της ευταξίας και της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης μας», όπως αναφέρετε και στην επιστολή σας.

Επιτρέψτε μας όμως να διαφωνήσουμε με την επόμενη πρόταση αυτής της επιστολή σας, η οποία αναφέρει κατά λέξη τα εξής: «Ουδέποτε απασχολήσαμε αυτά τα χρόνια με μεθόδους και τρόπους που να προκαλούν, όσο κι αν κάποιοι θέλουν να μας προσάπτουν».

Προκαλεί ή δεν προκαλεί, κ. Προϊσταμένη, ένα αυτοκίνητο του Δήμου Αγρινίου, βαμμένο με τα χρώματα των αυτοκινήτων της δημοτικής αστυνομίας –ανεξάρτητα από το αν φέρει τα διακριτικά της ή όχιπαράνομα τριπλοπαρακαρισμένο ή παράνομα παρκαρισμένο, ως συνήθως συμβαίνει με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, πάνω στο πεζοδρόμιο μπροστά στην πόρτα των Παπαστρατείων Εκπαιδευτηρίων, όπως μπορείτε να δείτε και στη σημερινή φωτογραφία; (Μήπως είναι και αυτό «συνοδεία παραπλανητικής εικόνας»;)

Εμείς λοιπόν, πιστεύουμε, ότι προκαλεί. Και όχι μόνο μία φορά, αλλά πολλές φορές.

Τι έκανε η υπηρεσία σας λοιπόν, για να αποτρέψει όλα όσα οι δημότες αυτής της πόλης σας προσάπτουν για τις παρανομίες του συγκεκριμένου αυτοκινήτου;

«Τίποτα», είναι η απάντηση. Ανέχεται ένα αυτοκίνητο του Δήμου Αγρινίου να κυκλοφορεί μέσα στην πόλη του Αγρινίου και να παρανομεί, χωρίς ποτέ μέχρι σήμερα να του έχει επιβληθεί κανένα πρόστιμο και να λυπάται κάθε φορά που «ένα μάτι, ίσως, λιγότερο παρατηρητικό και απονήρευτο», όπως αναφέρετε, δεν στέκεται «στα επιμέρους».

Κανένας συνδημότης μας, κ. Προϊσταμένη, δεν ξυπνάει πρωί – πρωί για να στοχοποιήσει μια υπηρεσία.

Είναι λάθος η λειτουργία μιας υπηρεσίας για «13 ολόκληρα χρόνια» μια υπηρεσία «να προσπαθεί να κερδίσει και τον πιο καχύποπτο, περίεργο, αγανακτισμένο και ό,τι άλλο» εμείς «θέλουμε, προς χάριν εντυπώσεων και αδηφάγων ορέξεων». Είναι λάθος να πιστεύετε ότι υπάρχουν Αγρινιώτες, που είναι καχύποπτοι, περίεργοι, αγανακτισμένοι και με αδηφάγες ορέξεις.

Αν παρόλα αυτά θεωρείτε, ότι υπάρχουν και κάποιοι τέτοιοι, μπορείτε να αναλογιστείτε άραγε τους λόγους που τους οδήγησαν στην απόκτηση όλων αυτών των επίκτητων «χαρισμάτων» και ποια είναι η πραγματικότητα την οποία αντιμετωπίζουν;

«Είναι κρίμα» δηλαδή, «που βλέπουν το δάσος» της ανισονομίας που αντιμετωπίζουν «και όχι το δέντρο»;

Δυστυχώς, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η «γυναίκα του Καίσαρα» (πάει να πει η Δημοτική Αστυνομία) «ούτε είναι, ούτε φαίνεται τιμία».

Ελπίζουμε η προχθεσινή και η σημερινή μας δημοσίευση, κ. Προϊσταμένη, να βοηθήσει και εσάς και τον Δήμο Αγρινίου να διορθώσει την οδηγική συμπεριφορά όσων δημοτικών υπαλλήλων οδηγούν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο του Δήμου Αγρινίου.

Τέλος, σας καλούμε, οι υπάλληλοι της δημοτικής Αστυνομίας να αντιμετωπίσουν με τα ίδια κριτήρια, και τους συνδημότες μας και τους συναδέλφους τους που παρανομούν, ανεξάρτητα από το σε ποια υπηρεσία του Δήμου ανήκουν και να καλούνται οι ίδιοι να καταβάλλουν το πρόστιμο και όχι φυσικά το δημοτικό ταμείο. Γιατί οι δικαιολογίες της παρανομίας είναι ίδιες για όλους. Και αυτό εσείς το ξέρετε καλύτερα από εμάς.

 

 

ΥΓ. 1. Επικοινωνιακή συμβουλή: Αν θέλετε να μην συγχέεται το συγκεκριμένο αυτοκίνητο της υπηρεσίας Πληροφορικής με τα αυτοκίνητα της Δημοτικής Αστυνομίας, φροντίστε την εξόχως οφθαλμοφανή διαφορά του. Ποιος ξέρει; Ίσως με αυτόν τον τρόπο να προσέξει κάποιος «το δέντρο» της ευθύνης σας και «όχι το δάσος» της ανευθυνότητας που μας περιβάλλει.
ΥΓ. 2. Τις περισσότερες φορές η αποκατάσταση της αλήθειας αποδεικνύει ότι το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο.


Για το AgrinioStories Λευτέρης Τηλιγάδας