1 Οκτωβρίου 2022

Πρέβεζα 10-11/9 – «Εν Νικοπόλει Άκτια»

Πρέβεζα – «Εν Νικοπόλει Άκτια»
Αγώνες δρόμου απόστασης 10 και 5 χιλιομέτρων
Παράλληλοι μαθητικοί αγώνες γυμνασίων και δημοτικών
απόστασης ενός (1) χιλιομέτρου.

Ο Δήμος Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Πρέβεζας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, τον Σύλλογο Ευ Ζην και τον Σύλλογο Α.Ο. Πρέβεζας (Τμήμα Στίβου), προκηρύσσει την διοργάνωση των 8ων «Εν Νικοπόλει Άκτια» αγώνων δρόμου απόστασης 10 και 5 χιλιομέτρων καθώς και των παράλληλων μαθητικών αγώνων γυμνασίων και δημοτικών απόστασης ενός (1) χιλιομέτρου.

 

 

Οι εν λόγω αγώνες θα διεξαχθούν στην όμορφη και φιλόξενη Πρέβεζα την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022, στο ηλιοβασίλεμα, ώστε η θερμοκρασία περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια των αγώνων να είναι όσο το δυνατό χαμηλότερη. Η διαδρομή των αγώνων είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλους. Η αφετηρία του αγώνα των 10 χιλιομέτρων βρίσκεται έξω από την κεντρική είσοδο του σταδίου της Αρχαίας Νικόπολης, η οποία είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία στον κόσμο, ενώ ο τερματισμός όλων των αγώνων βρίσκεται λίγο μετά το Δημαρχείο της Πρέβεζας, κοντά στην όμορφη κεντρική πλατεία της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα οι αγώνες που θα διεξαχθούν είναι οι παρακάτω:

Αγώνας δρόμου 10 χιλιομέτρων
Αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων
Μαθητικοί αγώνες δρόμου 1 χιλιομέτρου για τα δημοτικά και τα γυμνάσια

Η κατάταξη των αθλητών στους αγώνες δρόμου 10 και 5 χιλιομέτρων, επιπλέον της γενικής κατάταξης, θα γίνει σύμφωνα με την ηλικιακή τους κατηγορία και θα πραγματοποιηθούν οι αντίστοιχες απονομές κυπέλων ανά ηλικιακή κατηγορία. Η διάκριση των αθλητών σε ηλικιακές κατηγορίες (για άνδρες και για γυναίκες) έχει ορισθεί ως εξής:

  • 1η ηλικιακή κατηγορία: έως και 45 ετών
  • 2η ηλικιακή κατηγορία: από 46 ετών έως 60 ετών
  • 3η ηλικιακή κατηγορία: από 60 ετών και άνω

Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Ανδρούτσου, μετά το πέρας των αγώνων και την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Για την ασφάλεια του αγώνα θα υπάρχει ομάδα του ΕΚΑΒ, η οποία θα βρίσκεται στη διαδρομή και στο χώρο των αγώνων για να υποστηρίξει τους αθλητές. Ακόμη, κατά την διάρκεια του αγώνα η διαδρομή θα είναι φυλασσόμενη από την Τροχαία, το Λιμενικό Σώμα και ομάδα εθελοντών για την ασφαλή κίνηση των αθλητών.

 

Δείτε περισσότερα ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ


AgrinioStories