20 Αυγούστου 2022

Πώς θα γίνουν υγειονομικά οι Πανελλαδικές εξετάσεις

Χωρίς μάσκα από 1η Ιουνίου σε εσωτερικούς χώρους
Πώς θα γίνουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αναμένεται να αποφασίσει σήμερα για τη μάσκα σε εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου, ενώ ερωτηματικά προκύπτουν για τον τρόπο διεξαγωγής των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, υποστήριξε στην ΕΡΤ ότι η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση και όπως δείχνουν οι επιδημιολογικοί δείκτες δεν μπορεί να ανατραπεί, γι’ αυτό και αναμένουμε από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων να εισηγηθεί την αναστολή της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ωστόσο θα υπάρχουν εξαιρέσεις σε συγκεκριμένους χώρους όπως τα νοσοκομεία.

Πρωτόκολλο ασφαλείας στις Πανελλαδικές

Για τις μάσκες στα σχολεία, ο Θάνος Πλεύρης είπε πως βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και πως θα υπάρξει πρωτόκολλο ασφαλείας και για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, όχι τόσο για επιδημιολογικούς λόγους, όσο για να μην ασθενήσουν άτομα-υποψήφιοι τις ημέρες που δίνουν εξετάσεις.

Πάντως, το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ανακοινώσει τα πρωτόκολλα με τα οποία θα διεξαχθούν οι Πανελλήνιες 2022 στις οποίες οι μαθητές καλούνται να φοράνε μάσκα, αλλά μπορούν προσέρχονται χωρίς self test.

Αναστολή κι όχι κατάργηση των μέτρων

Ο Θ. Πλεύρης επισήμανε πως δεν μιλάμε για κατάργηση των μέτρων αλλά για αναστολή, καθώς έχουμε μπροστά μας το φθινόπωρο. Ο υπουργός τόνισε ότι η Επιτροπή θα συζητήσει σήμερα την αναστολή της υποχρεωτικότητας  της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους αλλά θα υπάρξουν εξαιρέσεις βάσει εισηγήσεων της επιτροπής σε κάποιους χώρους, όπως στα νοσοκομεία και σε μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου.

 «Επειδή θεωρούμε ότι η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρου περιορισμού θέλουμε να ακούσουμε την εισήγηση και να μείνει η μάσκα εκεί που είναι απαραίτητη. Η φιλοσοφία μας είναι να πάμε σε χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους μόνο εκεί που είναι απαραίτητη», υπογράμμισε.

 


AgrinioStories | Πηγή