«Πορφύρα και Ανατολή…..στο νέο τόπο εφύτευσαν…».

Μουσικοθεατρική παράσταση:
«Πορφύρα και Ανατολή …..στο νέο τόπο εφύτευσαν…»

Oι επετειακές εκδηλώσεις του συλλόγου Μικρασιατών προσφύγων σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Αγρινίου συνεχίστηκαν, με την μουσικοθεατρική παράσταση «Πορφύρα και Ανατολή …..στο νέο τόπο εφύτευσαν…». Η Παράσταση δόθηκε την Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 και πλήθος κόσμου γέμισε το Δημοτικό κινηματογράφο ΕΛΛΗΝΙΣ.

 

 

Η Αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους συντελεστές για την υπέροχη , συγκινητική παράσταση και ιδιαίτερα τους δασκάλους της Κ.Ε.Δ.Αγρινίου κ. Ευσταθία Γρέντζελου και κ.Γεώργιο Αθανασόπουλο.

Επίσης, στο χαιρετισμό της, αναφέρθηκε στους γόνους των Μικρασιατών προσφύγων της περιοχής μας με την φράση του Ιστορικού κ.Βλάση Αγτζίδη : οι γόνοι των προσφύγων από τη Μικρά Ασία, Πόντο και Ανατολική Θράκη θα μετατρέψουν τη φετινή χρονιά σε μία τεράστια γιορτή γνώσης και στοχασμού για τον ελληνισμό της καθ’ ημάς Ανατολής. Τόνισε ότι αυτό στην περιοχή μας γίνεται πράξη.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών προσφύγων κ.Γκούρλια Ανδριάννα ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν καθώς και την Αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου για την έμπρακτη στήριξή της.

Η σκηνοθεσία, κείμενα, διδασκαλία χορωδίας ήταν της Ευσταθίας Γρέντζελου,ενώ είχετη μουσική επιμέλεια και ήταν υπεύθυνος ορχήστρας ο κ.Γεώργιος Αθανασόπουλος.

Συμμετείχε το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου :

    • – Η Χορωδία Ενηλίκων «Ιάμβη»,
    • – Το Φωνητικό Σύνολο Εφήβων,
    • – Η Χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Νομού Αιτωλοακαρνανίας
    • – Το Μουσικό Σύνολο «Ηχώ»

Η Παράσταση έκλεισε με τη συμμετοχή του Χορευτικού Τμήματος του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Νομού Αιτωλοακαρνανίας, με υπεύθυνη την κ.Αργυρώ Κωνσταντάρα.

 


AgrinioStories