29 Μαΐου 2023

Περιζήτητα επαγγέλματα από τις Ανθρωπιστικές Σπουδές

Έχεις ταυτίσει τις Ανθρωπιστικές Σπουδές
μόνο με τα επαγγέλματα του δικηγόρου,
του φιλολόγου και του ψυχολόγου;

Κι όμως, υπάρχουν πολλά ακόμα περιζήτητα επαγγέλματα που ενδεχομένως δεν γνωρίζεις. Αυτά δεν αποτελούν παραδοσιακές επιλογές και απαιτούν ειδικούς που διαθέτουν καλή γνώση της γλώσσας, κριτική σκέψη και γλωσσικές και επικοινωνιακές δεξιότητες.

Ποια είναι αυτά, λοιπόν;

Public Relations Specialist / Ειδικός Δημοσίων Σχέσεων

Ασχολείται με την ενίσχυση της επαφής μεταξύ ενός οργανισμού και του κοινού, συμπεριλαμβανομένων των πελατών, των επενδυτών, των εργαζομένων και των μέσων ενημέρωσης.

Ως υπεύθυνος του brand image ενός οργανισμού, συντονίζει τις δράσεις με τα μέσα ενημέρωσης, διεξάγει εκστρατείες δημοσίων σχέσεων, όπως συνεντεύξεις, δελτία τύπου, εκδηλώσεις και συνέδρια και άλλα πολλά.

Social Media Specialist

Δημιουργεί περιεχόμενο και διαχειρίζεται την παρουσία τους σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη δημιουργία περιεχομένου, όπως κείμενα, φωτογραφίες ή βίντεο, και τη δημοσίευσή τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Copywriter

Εργάζεται στον χώρο της διαφήμισης και του μάρκετινγκ, γράφοντας κείμενα με ελκυστικό περιεχόμενο με στόχο την προώθηση του προϊόντος ή της υπηρεσίας. Επομένως, αναλαμβάνει τη σύνταξη διαφημιστικών κειμένων για τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές ή και άλλες διαφημίσεις, ιστοσελίδες, άρθρα, έντυπα, ανακοινώσεις τύπου και άλλα

Ενδεικτικές σπουδές είναι στα τμήματα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Φιλολογίας, Αγγλικής Φιλολογίας κ.α.

Διαμεσολαβητής

Αφού εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αναλαμβάνει την επικοινωνία και τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των μερών, με σκοπό να καταλήξουν σε αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία. Ενδεικτικές σπουδές είναι στα τμήματα Νομικής, Πολιτικής Επιστήμης, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών κ.α.

Θα μπορούσες, ωστόσο, ως απόφοιτος θεωρητικών επιστημών, να απασχοληθείς με τον περιζήτητο κλάδο της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών

Ως e– Learning Developer

Υπεύθυνος για τη δημιουργία και την ανάπτυξη ψηφιακού περιεχομένου για εκπαιδευτικά προγράμματα και συστήματα δια βίου μάθησης.

Σχεδιάζει και παράγει υλικό για διάφορες μορφές ηλεκτρονικής μάθησης, όπως παιχνίδια, βίντεο, παρουσιάσεις, κείμενα και άλλα. Παράλληλα, αναπτύσσει και αξιολογεί λογισμικά και εκπαιδευτικές πλατφόρμες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης.

Τέλος, παρακολουθεί τις εξελίξεις της τεχνολογίας και των τάσεων στη διδασκαλία και την εκπαίδευση και αναλαμβάνει την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Ενδεικτικές σπουδές είναι στα τμήματα Παιδαγωγικού δημοτικής εκπαίδευσης, Νηπιαγωγών και άλλα.

Ως Υπολογιστικός γλωσσολόγος

Ασχολείται με το επιστημονικό πεδίο συνάντησης της Γλωσσολογίας με την Πληροφορική και ενσωματώνει γλωσσικές δυνατότητες σε υπολογιστικές εφαρμογές, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε συστήματα πληροφορικής και επικοινωνιακής τεχνολογίας, όπως το «έξυπνο» πληκτρολόγιο στα κινητά τηλέφωνα, τις μηχανές φωνητικής αναζήτησης, τις εφαρμογές Μηχανικής μετάφρασης, για παράδειγμα, το Google Translate και πολλά ακόμη. Ενδεικτικές σπουδές είναι στα τμήματα Φιλολογίας και Ξένες Φιλολογίες.

 


AgrinioStories