8 Ιουνίου 2023

Πελετίδης: Αίτημα κήρυξης έκτακτης ανάγκης

Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
όλη η παραλιακή ζώνη του Δήμου Πατρέων θα ζητήσει σήμερα ο Πελετίδης

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, θα ζητήσει σήμερα, Τετάρτη 1η Δεκέμβρη, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλη η παραλιακή ζώνη του Δήμου Πατρέων, λόγω των μεγάλων καταστροφών που προκλήθηκαν, από την κακοκαιρία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Πελοπόννησος (pelop.gr) όλη η παραλιακή της πόλης έχει υποστεί ζημιές, αφού και σε Παραλία, Ιτιές και Πλαζ έχουν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα αλλά και πτώσεις δέντρων με την πυροσβεστική και τα συνεργεία της πολιτικής προστασίας του Δήμου να επιχειρούν αδιαλείπτως .

 

 

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων, στον παραλιακό δρόμο του Ρίου χθες το βράδυ, εργαζόμενοι του Δήμου, απεγκλώβισαν ζευγάρι από αυτοκίνητο, που είχε παγιδευτεί από τα νερά και κινδύνεψε να πνιγεί.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες, μικρές βάρκες στην Μαρίνα της Πάτρας βούλιαξαν, οι ξύλινες προβλήτες καταστράφηκαν.

Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση στην Πλαζ της Πάτρας, εκεί όπου βρίσκονται μηχανήματα από το πρωί προσπαθώντας να απομακρύνουν νερά, φερτά υλικά και πέτρες που έκλεισαν τον δρόμο κάνοντας από δύσκολη έως αδύνατη την κυκλοφορία.

 

 

Στο Ρίο ο παραλιακός δρόμος στην κυριολεξία άνοιξε στα δύο, τα ferry boat βγήκαν στην στεριά, ενώ η θάλασσα ξέβρασε χώματα και φερτά υλικά.

Σε άλλα σημεία, η παραλιακή του Ρίου έχει χαθεί κάτι από το νερό και για να την περάσει κανείς, χρειάζεται πλωτό όχημα και όχι αυτοκίνητο.

 


AgrinioStories | Πηγή