5 Φεβρουαρίου 2023

Πειθαρχικό 2 νοσηλεύτριες για τον νεκρό 49χρονο

Στο Πειθαρχικό οδηγούνται σήμερα δύο νοσηλεύτριες
για τον θάνατο του 49χρονου, που είχε πάει στον «Άγιο Ανδρέα»
με δυνατούς πόνους στην πλάτη και δυσφορία.

«Υπήρχαν 20 γιατροί, όχι 70, το κλίμα στο νοσοκομείο είναι βαρύ» λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων

Υπενθυμίζουμε ότι το νοσοκομείο στην Πάτρα δεν εφημέρευε και η νοσοκόμα που τον είδε τον παρέπεμψε σε άλλη νοσοκόμα, η οποία δεν κάλεσε γιατρό να τον εξετάσει και του είπε να πάει καλύτερα στο νοσοκομείο του Ρίου. Ο 49χρονος τηλεφώνησε στον αδερφό του για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, όμως λίγα λεπτά προτού φτάσουν ο άντρας έσβησε στα χέρια του αδερφού του από ανακοπή καρδιάς.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Μιχάλης Στελλάτος, πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας».

«Παραπονέθηκε ότι είχε ψύξη και πόνο στον αυχένα. Είχε πάει σε ιδιώτη γιατρό, είχε διάγνωση ψύξης και είχε πάρει φαρμακευτική αγωγή. Στην ίδια νοσηλεύτρια είχε προσέλθει και άτομο με πόνο στο στήθος στην ίδια νοσηλεύτρια, κλήθηκε γιατρός και έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις» είπε για τον 49χρονο.

«Είναι αδιανόητο το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών» πρόσθεσε «τη στιγμή που είναι στελεχωμένο με βάρδια, με νοσηλευτικό προσωπικό, να μην υπάρχει γιατρός που να εφημερεύει στα Επείγοντα. Πρέπει να υπάρχει γιατρός στα ΤΕΠ», είπε και όταν ρωτήθηκε γιατί δεν υπήρχε γιατρός, είπε πως πρόκειται για μία δυσλειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας λόγω της υποστελέχωσης των νοσοκομείων.

Τόνισε πως στο νοσοκομείο υπήρχαν 20 γιατροί εκείνη την ώρα και όχι 70, όπως είχε αναφέρει το υπουργείο Υγείας. «Ο διοικητής του νοσοκομείου καρατομήθηκε, το πρόβλημα δεν λύθηκε. Έχουνε περάσει τέσσερις με πέντε ημέρες και σε μέρες που δεν εφημερεύει το νοσοκομείο δεν υπάρχει γιατρός να εφημερεύει», δήλωσε.

 


AgrinioStories | Πηγή