3 Οκτωβρίου 2022

ΠΔΕ: Συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο Συν/κής Οικονομίας

Συμμετοχή και ανακοίνωση της ΠΔΕ
στο Διεθνές Συνέδριο Συνεταιριστικής Οικονομίας
ICA CCR European Research Conference – Athens 2022

 

Με βάση την εμπειρία από την υλοποίηση του ευρωπαϊκού έργου AGROSEVI η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο Συνεταιριστικής Οικονομίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από την 13η έως την 15η Ιουλίου 2022 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Το συνέδριο οργανώθηκε από την International Cooperative Alliance Committee on Cooperative Research (ICA CCR) με βασικό θέμα “Rethinking co-operatives: From local to global and from the past to the future”.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τίτλο: “Social economy aspectsin 3 European regions. Finding sandre commendations froma trans regio nalco operation project” επικεντρώθηκε στις βασικές παραμέτρους της κοινωνικής οικονομίας στις περιοχές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα (PROVINCIA DEBURGOS – Spain, Councilof OULU Region – Finland, Περιφέρεια ΔυτικήςΕλλάδας – Ελλάδα) καθώς και στις προτάσεις οι οποίες αποτέλεσαν μέρος του Policy Paper του προγράμματος.

Την ενότητα του συνεδρίου “Cooperatives and socialeconomy”  στην οποία συμμετείχε η ΠΔΕ συντόνισε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Bordeaux, Maryline Filippi και συμμετείχαν ερευνητές από την Φινλανδία και την Ισπανία καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας.

Τη συμμετοχή και την ανακοίνωση της ΠΔΕ υποστήριξαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και μέλη της ομάδας του ευρωπαϊκού έργου, Σπύρος Παπασπύρου και Σοφία Καρβέλη.

 


AgrinioStories