10 Δεκεμβρίου 2022

ΠΔΕ και «AuthenticOliveNet» στην Food Expo 2022

Η παρουσία του ευρωπαϊκού έργου
«Authentic Olive Net» στηνFood Expo 2022

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου «AuthenticOliveNet» συμμετείχε  στην Έκθεση FOODEXPO 2022, στην Αθήνα στις 12-14 Μαρτίου 2022. Εκατοντάδες επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το περίπτερο του “AuthenticOliveNet” και να ενημερωθούν από τα στελέχη της Περιφέρειας που συντόνισαν το έργο για την πορεία του και τα εξαιρετικά χρήσιμα συμπεράσματα που προέκυψαν από αυτό.

Ο σκοπός και τα αποτελέσματα του Έργου «AuthenticOliveNet» συζητήθηκαν εκτενώς σε ενημερωτική εκδήλωση την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο κ. ΘεόδωροςΒασιλόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και ο ΙωάννηςΜπούρης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας.

Ακολούθησαν ομιλίες από την Υπεύθυνη Ομάδας Έργου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ΔέσποιναΚαρασούλου, με θέμα «Υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Έργου «AuthenticOliveNet», από τον Καθηγητή και Κοσμήτορα της σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου ΠατρώνΓεώργιο Σαλάχα με θέμα «Extra Παρθένο Ελαιόλαδο – Μακράς Διαρκείας» και από τον Γεωπόνο – Μελετητή Γεώργιο Σιγαλό, με θέμα «Αναπτυξιακά Προγράμματα στον Πρωτογενή Τομέα και τη Μεταποίηση».

Η εκδήλωση έκλεισε με ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων για τις προοπτικές που ανοίγει η επιτυχής υλοποίηση του έργου.