27 Ιανουαρίου 2023

Patras Arts 28/5 Σεμινάριο Θεατρικής Γραφής

Parts Patras Arts: Σεμινάριο Θεατρικής Γραφής
Σάββατο 28 Μαΐου 2022. ώρα 12:00 – 16:00

«Ο συγγραφέας γράφει ένα έργο, οι ηθοποιοί παίζουν ένα άλλο
και το κοινό καταλαβαίνει ένα τρίτο». (Charles Baret)

 

Ιδέες που μπορούν να γίνουν θεατρικά έργα, χαρακτήρες που μπορούν να ανέβουν στη σκηνή. Το σεμινάριο είναι μια εισαγωγή στη γραφή του θεατρικού έργου και στις αρχές του. Ιδέες που μπορούν να γίνουν θεατρικά έργα, χαρακτήρες που μπορούν να ανέβουν στη σκηνή. Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το θεατρικό κείμενο. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να μάθει ο ενδιαφερόμενος πως γεννιέται ένα θεατρικό έργο, τις ιδιαιτερότητες και τους κανόνες της θεατρικής γραφής έτσι ώστε να γράψει το δικό του θεατρικό κείμενο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές ανθρωπιστικών σπουδών, εκπαιδευτικούς, θεατρολόγους, ηθοποιούς, σκηνοθέτες και σε όποιον επιθυμεί να ασχοληθεί με την θεατρική γραφή. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και οι σημειώσεις του σεμιναρίου.

Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ. Για φοιτητές και άνεργους: 25 ευρώ

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Περιορισμένος αριθμός κρατήσεων.

Παρουσίαση σεμιναρίου: Εύη Αγγελακοπούλου καθηγήτρια δημιουργικής γραφής, συγγραφέας, κοινωνική λειτουργός.

 

Εύη Αγγελακοπούλου

Η Εύη Αγγελακοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Πάτρα. Σπούδασε Κοινωνική Εργασία στο Τ.Ε.Ι. Πάτρας και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Δημιουργική Γραφή από το Ελληνικό ανοικτό πανεπιστήμιο. Το 2018 παρακολούθησε τα προγράμματα εξειδικευμένης επιμόρφωσης Δημιουργική γραφή και Αυτογνωσία και διαπαιδαγώγηση στη σχολική ηλικία από το Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά προγράμματα μουσικής τεχνολογίας, μουσικής παραγωγής και ηχοληψίας καθώς επίσης σεμινάρια μουσικοκινητικής και μουσικοθεραπείας και μαθήματα θεωρίας της μουσικής,οργανολογίας και μορφολογίας.

Έχει επαινεθεί για το θεατρικό έργο της ” Σοκολάτες και ομπρέλες” στην κατηγορία “πρωτότυπο θεατρικό έργο” στον 5ο Πανελλήνιο διαγωνισμό συγγραφής θεατρικού έργου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του Ιδρύματος Κακογιάννη (MCF).

Από τον Ιανουάριο του 2022 κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Το Δόντι η ποιητική της συλλογή ” Σοκολάτα στο ταβάνι”.

Το 2006 ξεκίνησε να εργάζεται στο ραδιόφωνο Ημέρα fm,Wave fm ,Mojo radio,web σταθμό sinradio.gr.

Γράφει άρθρα για εφημερίδες περιοδικά και sites ,κείμενα για ραδιοφωνικά σποτ και εκφράζεται μέσω του προσωπικού της blog (http://www.newmanitou.blogspot.gr/).

Είναι κειμενογράφος στην διαδικτυακή πλατφόρμα Prosvasis.co. Διηγήματα αλλά και άλλα κείμενα της θα βρείτε σε διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο αλλά και στο προσωπικό της blog http://newmanitou.blogspot.com

Στο Parts Patras Arts διδάσκει δημιουργική γραφή και έκφραση σε παιδιά παιδικής και εφηβικής ηλικίας και παρουσιάζει σεμινάρια-εργαστήρια δημιουργικής γραφής ενηλίκων.

Δήλωση συμμετοχής το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022.

Εγγραφή μπορεί να γίνει ακολουθώντας τις οδηγίες στην παρακάτω φόρμα ΕΔΩ ή στο PARTS PATRAS ARTS, Σατωβριάνδου 31, Πάτρα, τηλ:2610005252, email: p.arts@hotmail.gr Δείτε λιγότερα

 


AgrinioStories