5 Ιουλίου 2022

Πάτρα: «Ψέμα και αλήθεια μέσα στα παραμύθια»

Πάτρα: Ξεκινούν 7/12 εκπαιδευτικά εργαστήρια με θέμα
«Το ψέμα κι η αλήθεια μέσα στα παραμύθια»

Από το Εργαστήριο Σκηνικής Πράξης και Λόγου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών & την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου – Καρναβάλι Πάτρας, στα Παλαιά Σφαγεία

Το Εργαστήριο Σκηνικής Πράξης και Λόγου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας υλοποιεί το πρόγραμμα «Το ψέμα κι η αλήθεια μέσα στα παραμύθια», όπου θα συμμετάσχουν φοιτητές και μέλη του Εργαστηρίου Σκηνικής Πράξης και Λόγου.

Στα εκπαιδευτικά εργαστήρια που έχουν προγραμματιστεί από την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 έως την 13η Μαΐου 2022 (κάθε Τρίτη και Παρασκευή) στην αίθουσα Κ7 των Παλαιών Σφαγείων (αίθουσα αφιερωμένη στον Καραγκιόζη) τα παιδιά θα παρακολουθήσουν αφηγήσεις ελληνικών λαϊκών παραμυθιών. Τα παραμύθια, όπως ξέρουμε, έχουν τις ρίζες τους στην πιο αρχαία ανατολή του κόσμου και γεννήθηκαν ταυτόχρονα σε όλους τους πολιτισμούς από τις Ινδίες και την Κίνα έως την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Τα παραμύθια είναι μαγικά, ζωομορφικά, χιουμοριστικά, διδακτικά και διαδραματίζονται σ΄ έναν κόσμο εξωπραγματικό. Σε αυτό τον κόσμο ο μικρός και ο μεγάλος ακροατής βρίσκει ότι τον γοητεύει και το οικειώνεται σαν παρακαταθήκη και πολύτιμη προσωπική του κληρονομιά για την πορεία της ζωής του.

Οι μικροί ακροατές στην αίθουσα Κ7 θα ακούσουν τις αφηγήσεις των παραμυθιών, θα συμμετάσχουν στη δημιουργική ακρόαση και στη συνέχεια θα «δημιουργήσουν» επιλέγοντας κάθε φορά είτε να κάνουν ένα δικό τους παραμύθι είτε να δημιουργήσουν και να τραγουδήσουν ένα τραγούδι, είτε να κατασκευάσουν μάσκες και κοστούμια για τους ήρωες.

Υπεύθυνες του προγράμματος από το εργαστήριο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών είναι η Δέσποινα Γεωργακοπούλου και η Μαρία Φραγκή.

 


AgrinioStories