26 Νοεμβρίου 2022

Πάτρα: Διαμαρτυρία σήμερα 10/1 των μουσικών

Σε κινητοποίηση σήμερα το πρωί το Σωματείο
Επαγγελματιών μουσικών Δυτικής Ελλάδας

Καλεί σε συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο, στον Πολιτισμό γενικότερα, αλλά και κάθε άλλον που θέλει να συμπαρασταθεί.

Σε κινητοποίηση στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα θα προχωράει σήμερα Δευτέρα 10 Γενάρη στις 11 το πρωί το Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών Δυτικής Ελλάδας, καλώντας σε συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο, στον Πολιτισμό γενικότερα, αλλά και κάθε άλλον που θέλει να συμπαρασταθεί.

Διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που βιώνουν τα χρόνια της πανδημίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, οι μουσικοί εναντιώνονται και στα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας σε ανακοίνωσή τους πως «καθιστούν αδύνατη την εργασία του μουσικού – για μια ακόμη φορά καθώς απαγορεύει ξανά τη μουσική στην εστίαση και τη διασκέδαση» και επισημαίνουν:

«Διαμαρτυρόμαστε για τον εμπαιγμό εκατοντάδων συναδέλφων μας που μένουν ξεκρέμαστοι, χωρίς καμία προοπτική εισοδήματος και επιβίωσης για τουλάχιστον ένα μήνα, ενώ έχουν προηγηθεί πέντε μήνες με τους χώρους μας να υπολειτουργούν και χωρίς καμία μέριμνα από το κράτος για τους μουσικούς».

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Σωματείου, Γιώργος Πετρίτσης, αναφερόμενος ειδικά στην κατάσταση στην Πάτρα, τόνισε: «Έχουμε στην κυριολεξία γονατίσει. Κανείς από τους υποτιθέμενους αρμοδίους δεν μας έχει ρωτήσει πώς περνάμε για δύο και πλέον χρόνια». Επισημαίνοντας πως η κατάσταση για τον κλάδο είναι χειρότερη γιατί και τον Σεπτέμβρη στην πόλη ίσχυαν περιοριστικά μέτρα, πρόσθεσε: «Η κατάσταση δεν προμηνύεται καλύτερη για το μέλλον και είναι απαραίτητο όλοι μας να δώσουμε δυναμικό “παρών” στην κινητοποίηση».

Το Σωματείο διεκδικεί:

Να ενταχθούν στην αναστολή όλοι οι ΚΑΔ και όλοι οι κωδικοί ειδικοτήτων που αφορούν τον κλάδο.
Να σταματήσει ο αυθαίρετος διαχωρισμός σε κλάδους που κλείνουν με κυβερνητική απόφαση και σε κλάδους που κλείνουν χωρίς απόφαση λόγω έξαρσης των κρουσμάτων.
Αποζημίωση άμεσα για τους μήνες Αύγουστο έως Δεκέμβρη.
Να ενταχθούν άμεσα στο Μητρώο όλοι οι συνάδελφοι που έχουν τις προϋποθέσεις που η ίδια η κυβέρνηση όρισε και που αποκλείστηκαν λόγω προθεσμίας.
Να εξασφαλιστεί το εισόδημα και η επιβίωση για το σύνολο των συναδέλφων μας.
Να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, με ευθύνη του κράτους, για να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο οι χώροι εργασίας να είναι εστίες υπερμετάδοσης. Μαζικά δωρεάν τεστ rapid και PCR σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη και έξοδα κράτους.