5 Φεβρουαρίου 2023

Παρουσιάστηκε η συλλογή «Σε πρώτο πληθυντικό»

Παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή «Σε πρώτο πληθυντικό» του Κωνσταντίνου Γεωργίου

 

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Γεωργίου, με τίτλο: «Σε πρώτο πληθυντικό» που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου  και οι εκδόσεις Ιωλκός την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, στο Veggera cafe – restaurant (πρώην Δημοτικό Καφενείο).

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου στο χαιρετισμό της, τόνισε ότι : «Πιστεύω πως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς έχουμε ανάγκη την ευαισθησία των ποιητών και των λογοτεχνών προκειμένου να φεύγουμε από τη ζοφερή πραγματικότητα την οποία βιώνουμε. Μάλιστα έχουμε ανάγκη ποιητές σαν τον κ.Γεωργίου, δομικά στοιχεία του έργου του οποίου αποτελούν η ευγένεια και η ευαισθησία του».

Η κ. Γεωργία Λαϊνά Καψάλα, Φιλόλογος λόγω της προσωπικής σχέσης από την παιδική του ηλικία αναφέρθηκε σε προσωπικά βιώματα με τον  ποιητή και τόνισε ότι από τα μαθητικά του χρόνια είχε διαγνώσει το ταλέντο του  στην ποίηση.

Η κ. Χρυσούλα Σπυρέλη, Ποιήτρια, Διδάκτωρ Λογοτεχνίας, τόνισε ότι ο ποιητής έχει μελετήσει πολύ καλά τις λέξεις που χρησιμοποιεί και επίσης αφομοίωσε το έργο πολλών μεγάλων ελλήνων ποιητών και το ενέταξε στο έργο του δημιουργικά και παρουσίασε μια πρωτότυπη σύνθεση. Κύριο επίσης χαρακτηριστικό του είναι ότι γράφει  ποίηση όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά και για τους άλλους.

Τέλος ο κ. Απόστολος  Βετσόπουλος, Διδάκτωρ Ιστορίας, Συντονιστής Εκπ/κού Έργου Φιλολόγων( τέως Σχολικός Σύμβουλος) ανέλυσε κάποια ποιήματα της συλλογής και τόνισε ότι κύριο χαρακτηριστικό του ποιητή είναι ότι συνθέτει   ένα καθάριο ποιητικό λόγο αντανακλώντας ποικίλα βιώματα, συναισθήματα και σκέψεις από τη ζωή και τον κοινωνικό του περίγυρο.

Με ζωντανό και ζεστό τρόπο λόγω της προσωπικής σχέσης με τον ποιητή αλλά και με χιούμορ και πηγαία δεξιοτεχνία κατηύθυνε και οργάνωσε την παρουσίαση η κ. Αργυρούλα Ίσκου, Φιλόλογος (τέως Διευθύντρια Γενικού Λυκείου).

Στην παρουσίαση του βιβλίου παραβρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ.Γεώργιος Βαρεμένος.

 


  1. AgrinioStories | Δελτίο Τύπου