Παρουσίαση βιβλίου της Μ. Γκασούκα και του Α. Καπανιάρη

Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Γκασούκα
και του Αλέξανδρου Γ. Καπανιάρη
«Πράσινοι/νες άνθρωποι και θεοί/ες, πράσινες γιορτές,
έθιμα και τελετουργίες» από τις εκδόσεις «Ταξιδευτής»

 Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης σας προσκαλούν στην παρουσίαση βιβλίου της Μαρίας Γκασούκα και του Αλέξανδρου Γ. Καπανιάρη  με τίτλο «Πράσινοι/ες άνθρωποι και θεοί/ ες, πράσινες γιορτές, έθιμα και τελετουργίες» από τις εκδόσεις «Ταξιδευτής», την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου του 2022 και ώρα 18:30 στο Κτίριο Χρυσόγελου, στην Ι.Π. Μεσολογγίου.

Η Μαρία Γκασούκα , με καταγωγή από την Κατοχή Ι.Π Μεσολογγίου, Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, πρώην Αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης-Διευθύντρια του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης, συγγραφέας είκοσι  βιβλίων στο πεδίο του Φύλου και του Πολιτισμού, της Λαογραφίας, της Εκπαίδευσης και ο Αλέξανδρος Γ. Καπανιάρης, Διδάκτορας Ψηφιακής Λαογραφίας του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με δύο Μεταδιδακτορικές έρευνες σε ζητήματα αρχειακής εθνογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας & Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης  μας  παρουσιάζουν το έργο τους «Πράσινοι/ες άνθρωποι και θεοί/ ες, πράσινες γιορτές, έθιμα και τελετουργίες », μια αναφορά στην αρχέγονη, κοινή ρίζα των ανθρώπων, στη βίωση του αέναου κύκλου της φύσης, όπως αυτή αποτυπώνεται σε μυθικά πρόσωπα και τελετουργικά γεγονότα.

Για το έργο τους θα μιλήσουν η Ελένη Κότσιρα, διδακτόρισσα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου St. Andrews, Scotland, UK., η Μιμήνα Πατεράκη, διδακτόρισσα Λαογραφίας- Ανθρωπολογίας Χορού, ΕΚΠΑ, διδάσκουσα  Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Μαρία Καρατζογιάννη φιλόλογος-Μsc Δημιουργικής Γραφής. Θα συντονίσει η Σόφη Λαναρά, εκπαιδευτικός φιλόλογος, Msc Δημιουργικής Γραφής. Παρεμβαίνει η   Ομότιμη Καθηγήτρια Μαρία Γκασούκα, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και χαιρετίζει ο Νίκος Τσαρούχης του βιβλιοπωλείου «Πολύπλευρο».

 

 

 


AgrinioStories