Παν. Πατρών – 14ο Συνέδριο Μηχανικής Ρευστών

Ανοίγει τις πύλες του σήμερα Τρίτη,
13 Σεπτεμβρίου 2022,
το 14ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Μηχανικής Ρευστών

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί από 13 έως 16 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών. Έχουν προσκληθεί και θα λάβουν μέρος διεθνείς προσωπικότητες με αναγνωρισμένο επιστημονικό κύρος από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος του συνεδρίου, Καθηγητής Μηχανικής των Ρευστών και Ρεολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Ιωάννης Τσαμόπουλος, αναφέρει: «Με ιδιαίτερη χαρά, σας καλωσορίζω στο 14ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Μηχανικής Ρευστών. Σε συνεργασία με διακεκριμένους, διεθνείς, επιστημονικούς φορείς, έχουμε καταρτίσει ένα άρτιο τεχνικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν εκλεκτοί συνάδελφοι από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, με 7 προσκεκλημένους ομιλητές από την Ευρώπη και τις Η.Π.Α., 3 συμπόσια αφιερωμένα σε σύγχρονες προκλήσεις, σύνθετα ζητήματα και τεχνολογίες αιχμής και περισσότερες από 830 παρουσιάσεις ακαδημαϊκών, ερευνητών, νέων επιστημόνων και φοιτητών από 47 χώρες του κόσμου.

Κατά την εναρκτήρια συνεδρία, θα απονεμηθεί από ένα Βραβείο Μηχανικής των Ρευστών της EUROMECH, για το έτος 2020 και το 2022 και θα κηρυχθούν Fellows της EUROMECH έξι διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ευρώπη. Το συνέδριό μας, σηματοδοτεί την επιστροφή στις δια ζώσης συναντήσεις για το χώρο της Μηχανικής Ρευστών και αναμένεται με ζωηρό ενδιαφέρον από τους 900 και πλέον ήδη εγγεγραμμένους συνέδρους που θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν, να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να δημιουργήσουν νέες επαφές σε διεθνές επίπεδο».

Η Επιστήμη της Μηχανικής των Ρευστών μελετά την κίνηση των υλικών σε ρευστή κατάσταση (υγρών, αερίων, πλάσματος, τηγμάτων, νανοδομημένων, σύνθετων, πολυμερών, κλπ.) και έχει εφαρμογές σε πολλά επιστημονικά πεδία, όπως είναι η νανοτεχνολογία, η μηχανολογία, η χημική βιομηχανία, η (αερο)ναυπηγική, η υδραυλική, η βιοϊατρική μηχανική, η γεωφυσική, η ωκεανογραφία, η μετεωρολογία, η βιολογία κλπ., και σε τομείς όπως η εξόρυξη, μεταφορά και διύλιση πετρελαίου, η εξόρυξη και μεταφορά ελαφρότερων υδρογονανθράκων, η κίνηση αυτοκινήτων, τραίνων, πλοίων και αεροπλάνων, η παραγωγή αντικειμένων από πολυμερή και μέταλλα, η παραγωγή αιωρημάτων και γαλακτωμάτων καθημερινής χρήσης, η κατασκευή ηλεκτρονικών αντικειμένων, η κίνηση του αίματος και άλλων ρευστών σε όργανα εμβίων.

Η πόλη της Αθήνας, ένας ανερχόμενος προορισμός φιλοξενίας διεθνών συνεδρίων τα τελευταία χρόνια, ετοιμάζεται να υποδεχτεί εγκάρδια τους συμμετέχοντες, τους οποίους θα καλωσορίσει ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, κατά την Τελετή Έναρξης του συνεδρίου. Αναλυτικές πληροφορίες στον ιστότοπο του συνεδρίου: https://www.efmc14.org/

 


AgrinioStories