7 Οκτωβρίου 2022

Π.Ε. Ηλείας: Οκτώ (8) κλειστές δεξαμενές νερού

Π.Ε. Ηλείας: Οι νέες δεξαμενές
για εφοδιασμό πυροσβεστικών μέσων

Με την εγκατάσταση εννέα δεξαμενών νερού για τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών μέσων, με διανοίξεις αντιπυρικών ζωνών, καθαρισμούς και αποψιλώσεις δέντρων στο οδικό δίκτυο της Ηλείας, ολοκληρώθηκαν οι προληπτικές δράσεις πυροπροστασίας από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε η παράδοση στην Π.Ε. Ηλείας, οκτώ (8) κλειστών δεξαμενών νερού για τον ανεφοδιασμό των επίγειων μέσων και μιας ανοιχτού τύπου για τον ανεφοδιασμό ελικοπτέρων, προσφορά του Ομίλου ΤΙΤΑΝ προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Οι δεξαμενές, έχουν εγκατασταθεί σε περιοχές και σημεία που έχει υποδείξει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να έχουν άμεση και εύκολη πρόσβαση τα πυροσβεστικά μέσα σε περίπτωση πυρκαγιάς.

«Η προσφορά αυτή ενισχύει σημαντικά τις προσπάθειες πυροπροστασίας της ΠΔΕ για την αντιπυρική περίοδο, η οποία περιλάμβανε αρκετές δράσεις, ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες εκδήλωσης πυρκαγιάς και ταυτόχρονα να επιταχύνουμε τους χρόνους ανταπόκρισης και επιτυχούς ελέγχου και καταστολής της, από το σύνολο του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας», εξηγεί ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος.

 

Πηγή

agriniostories