3 Δεκεμβρίου 2022

ΟΙΚΟθέατρο Ναυπάκτου- Οι παραστάσεις

Θεατρικές παραστάσεις από το ΟΙΚΟθέατρο στη Ναύπακτο

«Πέρασαν 11 χρόνια από τη στιγμή που ξεκινήσαμε να υλοποιούμε τη δράση ΟΙΚΟθέατρο.» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η μη Κερδοσκοπική Οργάνωση για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον Πράσινο+Μπλε που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Ναύπακτο.

Στόχος  είναι  η εμπλοκή και ευαισθητοποίηση των νεαρών μαθητών, εκπαιδευτικών των ΔΣ Ναυπάκτου αλλά και των γονέων σε μια εκπαιδευτική και βιωματική ενέργεια με θέμα την Οικολογία και το Περιβάλλον, μέσα από το θέατρο.

Με την βοήθεια θεατρολόγων, εκπαιδευτικοί και μαθητές, μετατρέπουν οικολογικά παραμύθια γνωστών συγγραφέων σε θεατρικές παραστάσεις, τις οποίες και ανεβάζουν στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα της Ναυπάκτου Φεβρουάριο και Μάρτιο, κάθε Κυριακή από δύο θεατρικές παραστάσεις Δημοτικών σχολείων, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Ναυπακτίας και τη γνωστοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας –  Δνση Α’βάθμιας εκπαίδευσης Νομού Ατω/νίας

Με την βοήθεια των θεατρολόγων, εκπαιδευτικοί και μαθητές, μετατρέπουν οικολογικά παραμύθια σε θεατρικές παραστάσεις, τις οποίες και ανεβάζουν στην Παπαχαραλάμπειο θεατρική αίθουσα της Ναυπάκτου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, δίνοντας τα δικά τους μηνύματα σε όλους μας,

Ο Δήμος Ναυπακτίας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Region of Western Greece στηρίζουν τη προσπάθειά μας και τους ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη!

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς: Lurpak Arla Sklavenitis Super Market Mazi-gefyra Jumbo Ναυπάκτου #tometoxi #wethankies #1ηΓΕΝ μείνετε συντονισμένοι…»

Το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων:

20 Φεβρουαρίου στις 18.00

   • 1. «Η Μεσόγειος είμαι και δεν είμαι πια εδώ» Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου 4ο Δ.Σ. Ναυπάκτου – τάξη Γ’
   • 2. «Το Βρωμοχώρι » της Σοφίας Ζαραμπούκα ΚΔΑΠ Αντιρρίου

27 Φεβρουαρίου στις 18.00

   • 1. « ο Βυθός θύμωσε» διασκευή 6ο Δ.Σ. Ναυπάκτου – τάξη Γ’
   • 2. «Η ωραία μολυσμένη» διασκευή 1o ΔΣ Ναυπάκτου τάξη Β1’

13 Μαρτίου στις 18.00

   • 1. «Ντο, Ρε, Μι, Φα, Σολ, Ανακύκλωσα κι εγώ…Ανακύκλωσε κι εσύ» 1ο Δ.Σ. Ναυπάκτου – τάξη Β2’
   • 2. «Δώσ’ μου μια δεύτερη ευκαιρία» της Χρυσάνθης Καραΐσκου 3ο Δ.Σ. Ναυπάκτου – τάξη Δ’

20 Μαρτίου στις 18.00

   • 1. «Η σβούρα στις χώρες των χρωμάτων» της Άντζη Κάντζου ΚΔΑΠμεΑ Ναυπάκτου

 

 

 


AgrinioStories