ΟΦΥΠΕΚΑ: Εκπαιδευτική επίσκεψη της ομάδας Erasmus+

Εκπαιδευτική επίσκεψη
ενημέρωση της ομάδας Erasmus+
στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού

Τη Πέμπτη 06 Οκτωβρίου 2022 η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Ο.Φ.Υ.ΠΕ.Κ.Α. υποδέχτηκε με χαρά την ομάδα ERASMUS+  (KA 101 & KA229 ) στο οποίο συμμετέχει το Γυμνάσιο Θέρμου. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ακόμα 3 γυμνάσια από τη Δανία, τη Πολωνία και την Ισπανία.

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια εκπαιδευτικής ενημέρωσης της ομάδας ERASMUS+ για τις δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της Μονάδας Διαχείρισης, τόσο για το Εθνικό Πάρκο όσο και για τις υπόλοιπες περιοχές Natura2000 δικαιοδοσίας της

Στελέχη της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας ενημέρωσαν, τους μαθητές για την οικολογική αξία και την ορνιθοπανίδα του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού καθώς και για το έργο της Μονάδας Διαχείρισης. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο ορνιθολογικό πάρκο στην περιοχή «Λιμανάκι» Αιτωλικού.

 

 

Στη συνέχεια η ομάδα μετέβη συνοδεία των στελεχών της Μονάδας στην τοποθεσία Βάλτος Ρεμπάκια Αγίου Νικολάου για παρατήρηση με τηλεσκόπιο υδρόβιων και παρυδάτιων πουλιών.

Οι μαθητές με αρκετή διάθεση για μάθηση και έξοδο στο πεδίο, ήρθαν σε επαφή με τη βιοποικιλότητα της προστατευόμενης περιοχής και έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στις μεθόδους παρακολούθησης και αναγνώρισης ειδών ορνιθοπανίδας.

Στο τέλος της ενημερωτικής επίσκεψης διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες από το Γυμνάσιο Θέρμου το έντυπο της Μονάδας Διαχείρισης: «Η περιοχή του Μεσολογγίου – ‘Ένας χάρτης για Οικοτουρισμό» και το αντίστοιχο του στην αγγλική γλώσσα για ευρωπαίους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας επιθυμεί να ευχαριστήσει το Γυμνάσιο Θέρμου που τον ενέταξε στο πρόγραμμα, σκοπός του οποίου είναι η Άσκηση και Αναψυχή στη Φύση με παράλληλη Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση και ευελπιστεί ότι βοήθησε στο να γνωρίσουν οι μαθητές τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητες του Εθνικού Πάρκου.

 


AgrinioStories