Οφειλές μπλοκάρουν τις ορκωμοσίες δημ. συμβούλων

«Μπλόκο» σε ορκωμοσίες
δημοτικών συμβούλων λόγω… οφειλών

Ανατροπές έχουμε το τελευταίο διάστημα με εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους που αντικαθίστανται διότι διαπιστώθηκε ότι έχουν οφειλές προς τους δήμους τους.

Μετά τα προειδοποιητικά «ραβασάκια» που εστάλησαν στο Δήμο Ηρακλείου της Κρήτης και συγκεκριμένα από την οικονομική υπηρεσία και που έκαναν εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους να «τρέχουν» να τακτοποιήσουν οφειλές για να μην «κοπούν» από το νόμο, και άλλες περιπτώσεις–αυτή τη φορά με έκπτωση αξιώματος! – έρχονται από την Δυτική Μακεδονία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το e-ptolemeos.gr αντικαθίστανται δημοτικοί σύμβουλοι Αμυνταίου και Βελβεντού, που είχαν οφειλές προς τους δήμους τους, με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Η απόφαση είναι οριστική και αναμένεται να αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Πρόκειται για οκτώ (8) δημοτικούς συμβούλους στο Δήμο Αμυνταίου και για δύο (2) στο δήμο Βελβεντού, που εξέπεσαν του αξιώματος τους και δεν θα κληθούν στις ορκωμοσίες που θα γίνουν και επίσης θα αντικατασταθούν από τους επιλαχόντες.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις Δήμων που εξετάζονται για το αν υπάρχει αντίστοιχο θέμα με κόλλημα ή μη, για αντίστοιχους λόγους, με οφειλές δημοτικών συμβούλων.

Να σημειωθεί ότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος και ορίζει ότι όσοι έχουν οφειλές στο Δήμο στον οποίο έχουν εκλεγεί οφείλουν μέσα σε συγκεκριμένη προθεσμία να τις ρυθμίσουν ή να τις εξοφλήσουν.

 

 


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις
που αφορούν στο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
κάνοντας clik πάνω στο λογότυπο που ακολουθεί

AgrinioStories Μεσολόγγι