10 Δεκεμβρίου 2022

Ο Πλάτανος Ναυπακτίας «πάει» Μεσολόγγι

Φεύγει φορολογικά ο Πλάτανος Ναυπακτίας από το Αγρίνιο
και πάει στο Μεσολόγγι
Παρομοίως και η Δωρίδα από τη Ναύπακτο «πάει» Άμφισσα

Ανακαθορίζεται από την ΑΑΔΕ η κατά τόπο αρμοδιότητα ορισμένων εφοριών, με στόχο, όπως αναφέρει η Ανεξάρτητη Αρχή, τη διαρκή αναβάθμιση της λειτουργίας της Φορολογικής Διοίκησης για την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων στις ΔΟΥ.

Αυτός ο ανακαθορισμός στην περιφερειακή ενότητα της Αιτωλοακαρνανίας αφορά τις εφορίες του Μεσολογγίου και του Αγρινίου.

Με αυτόν τον τρόπο, η ΑΑΔΕ μπορεί να εντοπίζει αυτόματα την αρμόδια ΔΟΥ και να αναπτυχθούν περαιτέρω ψηφιακές υπηρεσίες προς πολίτες και επιχειρήσεις, όπως την αλλαγή κατοικίας, την έναρξη ατομικής επιχείρησης, την απόδοση ΑΦΜ.

Ο ανακαθορισμός της κατά τόπο αρμοδιότητας των ανωτέρω ΔΟΥ ισχύει:

  • α) από την Παρασκευή 6 Μαΐου για τους φορολογούμενους φυσικά ή νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που θα αποκτήσουν ΑΦΜ και για όσους θα προβούν σε έναρξη εργασιών, ενώ
  • β) η μεταγραφή των φορολογουμένων, οι οποίοι δεν εμπίπτουν στις παραπάνω περιπτώσεις, στη νέα ΔΟΥ, στην οποία αυτοί θα υπάγονται, θα πραγματοποιηθεί κεντρικά από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, από 16 έως 19 Σεπτεμβρίου.

Στην ΔΟΥ Μεσολογγίου υπάγονται:

  1. οι οικισμοί και οι κοινότητες της ταχυδρομικής περιοχής Νεοχωρίου με ΤΚ αναφοράς 30001: Βαλτί, Γουριά, Λεσίνι, Μαγούλα, Μάνινα Βλιζιανών, Μάρμαρα, Μάστρο, Νεοχώρι, Παλαιομάνινα, Παλαιοπόταμος, Πεντάλοφο, Πλατάνια, Ρίγανη, Στρογγυλοβούνι, Φράξος, Άγιος Δημήτριος, Κατσαλαίικα, Μπακόλα, Πέτραινα και Τρίκαρδο.
  2. οι οικισμοί και οι κοινότητες της ταχυδρομικής περιοχής Πλατάνου με ΤΚ αναφοράς 30022: Αχλαδόκαστρο, Διασελλάκι, Διάσελλο, Καστανιά, Κάτω Πλάτανος, Περίστα, Πέρκος, Πλάτανος Ναυπακτίας, Χώμορη και Αγία Τριάδα Χώμορης.

Στην ΔΟΥ Άμφισσας υπάγονται:

  1. οι οικισμοί και οι κοινότητες της ταχυδρομικής περιοχής του Ευπαλίου με ΤΚ αναφοράς 33056: Άγιος Πολύκαρπος, Γρηγορίτικα, Δροσάτο, Ευπάλιο, Κάμπος, Καστράκιον, κάτω Μαραθιάς, Κλήμα Ευπαλίου, Λόγγος, Μαγούλα, Μαλάματα, Μαναγούλη, Μαραθιάς, Μοναστηράκιον, Μονή Κοιμ. Θεοτόκου Βαρνακόβης, Παλαιόμυλος, Παλαιοχώρι, Παραλία Σεργούλας, Πευκάκιον, Πηγή, Πύργος, Σεργούλα, Στενό, Τρίκορφον, Φιλοθέη και Χιλιαδού.
  2. οι οικισμοί και οι κοινότητες της ταχυδρομικής περιοχής της Ερατεινής με ΤΚ αναφοράς 33058: Άγιοι Πάντες, Άγιος Ιωάννης, Άγιος Νικόλαος Δωρίδας, Άγιος Σπυρίδων, Αμυγδαλιά, Αψήφια, Γλυφάδα, Δαφνοχώρι, Ελαία, Ερατεινή, Καλλιθέα, Μακρινή, Μηλέα, Νέοι Άγιοι Πάντες, Όρμος Λεμονιάς, Πάνορμος, Παράλια Αγίων Πάντων, Παραλία Τολοφώνος, Πρασούδι, Σπηλιά, Σώταινα, Τολοφών, Τριζόνια και Χάνια.

 


AgrinioStories