3 Δεκεμβρίου 2021

Ο Παπαναστασίου σε συνέδριο στα Γιάννενα (Δείτε Ζωντανά)

Συνέδριο του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες
«Αξιοποίηση και Διαχείριση Λιμνών-Δύο λέξεις πολλές έννοιες και ερμηνείες»

Πραγματοποιείται σήμερα και αύριο το διήμερο Συνέδριο του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων, με θέμα: «Αξιοποίηση και Διαχείριση Λιμνών-Δύο λέξεις πολλές έννοιες και ερμηνείες»

Εισηγητής στο συνέδριο είναι και ο Γιώργος Παπαναστασίου με θέμα «Το παράδειγμα της Ενεργειακής Κοινότητας του Δήμου Αγρινίου». Παρευρίσκονται επίσης ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωσταντάρας και ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Μίμης Σκορδόπουλος.

Το Συνέδριο πργαματοποιείται στα Ιωάννινα στο ξενοδοχείο GRAND SERAI και στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου Περάματος «Άννα Πετροχείλου» 

Στόχος του συνεδρίου είναι η ενημέρωση για:

Το Σύμφωνο Δημάρχων, την παγκόσμια πρωτοβουλία για το κλίμα και την ενέργεια.

Τις δυνατότητες άθλησης και ψυχαγωγίας στο λιμναίο και παραλίμνιο περιβάλλον, με την παρουσίαση καλών πρακτικών.

Τη διαχείριση και αποκατάσταση των λιμναίων οικοσυστημάτων – Ο ρόλος του ΥΜΕΠΕΡΑΑ, από τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Τα Υδατοδρόμια σε λίμνες, προϋποθέσεις, προοπτικές και οφέλη από τη λειτουργία τους.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρώσουν με θαυμαστό τρόπο για τους συμμετέχοντες, η επίσκεψη και ξενάγηση στο Νησί των Ιωαννίνων, στο Κάστρο και στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, η ξενάγηση στο σπήλαιο Περάματος και η παρακολούθηση δια ζώσης πτήσης υδροπλάνων στην λίμνη Παμβώτιδα.

Οι συμμετέχοντες εκτός από την παρακολούθηση των εξαιρετικά ενδιαφερουσών δράσεων του Συνεδρίου, θα έχουν παράλληλα την ευκαιρία να περιηγηθούν στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων και να απολαύσουν αξέχαστες διαδρομές στην απαράμιλλης ομορφιάς λίμνη Παμβώτιδα.

 

Δείτε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ