29 Ιανουαρίου 2023

O οινοτουρισμός στη Δυτ. Ελλάδα έχει προοπτική

Φωκίων Ζαΐμης:
O οινοτουρισμός στη Δυτική Ελλάδα έχει προοπτική

Στη μεγάλη δυναμική του οινοτουρισμού και στις συντονισμένες ενέργειες που γίνονται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για να κατακτήσουν γευστικά και άλλες χώρες μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, στις εργασίες της εκδήλωσης: «Οινοτουρισμός: Η επόμενη Μέρα» που διοργάνωσε η Διευθύντρια, στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «ΑΧΑΪΑ Α.Ε. Ηρώ Τσιμπρή  στις εγκαταστάσεις της Achaia Claus.

«Στη Δυτική Ελλάδα έχουμε την τύχη να παράγουμε εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης οίνους ενώ οι παραγωγοί της Περιφέρειάς μας πραγματικά έχουν ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά. Ο οινοτουρισμός είναι μία μορφή εναλλακτικού τουρισμού που ταιριάζει στους πόρους της περιοχής και μπορεί να τη βοηθήσει σημαντικά να αναπτυχθεί κοινωνικά και οικονομικά. Επομένως, είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σκοπιμότητα η διερεύνηση του θέματος ώστε να διαπιστωθεί ποιες είναι οι απόψεις τόσο των επιχειρήσεων οινοποιίας όσο και των τουριστών. Έτσι, θα διαπιστωθεί κατά πόσο τα οινοποιεία προτίθενται να επενδύσουν στον τουρισμό και να ανοίξουν τα οινοποιία τους στο κοινό  αλλά και ποιες είναι οι απόψεις και οι ανάγκες των επισκεπτών σχετικά με τον οινοτουρισμό», τόνισε ο κ. Ζαΐμης.

Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν και η υφυπουργός τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, παρουσιάζοντας τις δράσεις και τα προγράμματα που προωθεί η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τον εναλλακτικό τουρισμό. «Το οινοποιείο σαν επιχείρηση δεν θα πρέπει να είναι απομονωμένη, αλλά θα πρέπει να συνδέεται µε τον τουρισμό και τα τοπικά αξιοθέατα», ανέφερε η κ. Ζαχαράκη.

Για πρώτη φορά σε μια εκδήλωση του LEADER, συμμετείχαν φορείς από διαφορετικούς κλάδους, με ιδιαίτερα ισχυρή την παρουσία των ξενοδόχων. Ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την πολυπόθητη κατεύθυνση σύνδεσης του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό.

 


AgrinioStories