5 Ιουνίου 2023

Ο Μπογδανισμός και το αυγό του φιδιού

  • του Γιώργου Κατσιπάνου

Λύνεται το πρόβλημα του αυγού του φιδιού με μια διαγραφή
και βάζοντας την εγκληματική οργάνωση στη φυλακή;

Έστω και με καθυστέρηση κάποιων αιώνων η ΝΔ προέβη στην πρώτη, αλλά όχι και πιο σημαντική διαγραφή του ακροδεξιού και στα όρια του γραφικού βουλευτή από την Κοινοβουλευτική της ομάδα Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Όσο βέβαια μένουν στη Κυβέρνηση οι άλλοι γνωστοί ακροδεξιοί, οι οποίοι κρατάνε και υπουργικές καρέκλες, αυτή η διαγραφή μένει απλά χωρίς αντίκρισμα.

Από αυτά που είπε χθες στη Βουλή ο εν λόγω βουλευτής και ήταν πάρα πολλά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τίποτα, ποτέ, δεν θα μπορέσει να φτάσει τα τάρταρα που έφτασε με τη δήλωσή του για τη Μάγδα Φύσσα. Τότε που την είχε αποκαλέσει τραμπούκο και τον Ρουπακιά ράκο. Αυτό από μόνο του ήταν τόσο εξευτελιστικό που δεν θα έπρεπε κανένα κόμμα να του δώσει τη δυνατότητα για υποψηφιότητα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα λεγόμενα του Μπογδάνου τα ενστερνίζονται πολλοί άνθρωποι δίπλα μας. Ακόμα κι εδώ στο Αγρίνιο αν ανοίξει κάποιος τα τοπικά ραδιόφωνα και  ακούσει τους ντόπιους δημοσιογράφους  (ο Θεός να τους κάνει) τι οχετό ξερνάνε κάποιοι από αυτούς (ευτυχώς δεν είναι όλοι), θα καταλάβει ότι απλώς αντιγράφουν και διασπείρουν αυτή την ακροδεξιά ρητορική που γεννά κι άλλα φίδια.

Δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα, με την παντελώς ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων και με το περιβόητο «καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται», οι κυβερνώντες και οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, νομίζουν ότι κρατάνε ίσες αποστάσεις από το φασισμό. Ποιος είναι όμως ο άλλος «φασισμός»; Πόσους νεκρούς έχουν οι άλλοι; Πόσους έχουν σκοτώσει; Ποια η ιδεολογία τους; Ποια η αφετηρία τους; Ποιος ο σεβασμός στον διπλανό τους; Ποιος ο σεβασμός στον αδύναμο, στον διαφορετικό στο φτωχό; Είναι όντως αλληλέγγυοι, ή είναι απλά ηθοποιοί; Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι οπαδοί του ακραίου κέντρου είναι ότι δεν καταδικάζουν τα δύο «άκρα» κρατώντας ίσες αποστάσεις, αλλά νομιμοποιούν την οργάνωση και τα παρακλάδια της που η Ελληνική Δικαιοσύνη, που τόσο εξυμνούν, την έκλεισε στη φυλακή.

Λύνεται το πρόβλημα όμως με μια διαγραφή και βάζοντας την εγκληματική οργάνωση στη φυλακή; Προφανώς όχι. Και το επιβεβαιώνουν τα πρόσφατα γεγονότα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης; Έδωσε αβάντα και δικαιολόγησε τα έκτροπα το Υπουργείο Παιδείας; Ναι. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η δήλωση του Υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου o οποίος υποστήριξε ότι  έξω από το ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη «βία άσκησαν και εκείνοι που επιτέθηκαν στους φασίστες». Ας αναφέρουμε και  την Υπουργό Παιδείας που σε πρόσφατη δήλωση της επ’ αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου είπε το ανήκουστό ότι  «οι λαοί στο Β΄ παγκόσμιο πόλεμο πολέμησαν ενάντια στο λαϊκισμό.»

Καταλαβαίνουμε ότι έχουμε μια κυβέρνηση και ένα μιντιακό σύστημα που κλείνει όποτε χρειάζεται το μάτι στην ακροδεξιά. Σκοπός μας πρέπει να είναι να αναχαιτίσουμε τη προσπάθεια που συντελείται τον τελευταίο καιρό, για γέννηση κι άλλων αυγών, όχι αναγκαία φιδιών, αλλά ερπετοειδών που σκοπό έχουν να μολύνουν τη νεολαία και να την οδηγήσουν σε επικίνδυνους δρόμους βίας και τυφλού μίσους.

 


AgrinioStories
Τα ενυπόγραφα άρθρα των συνεργατών δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις θέσεις του site