8 Ιουνίου 2023

Νοσοκομείο: Απίστευτη ταλαιπωρία και προσπάθεια

Απίστευτη ταλαιπωρία στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου Αγρινίου
Εκτός ορίων η προσπάθεια των δύο παθολόγων της μονάδας του Αγρινίου

  • του Λευτέρη Τηλιγάδα

Αυτή τη στιγμή στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Αγρινίου, υπάρχει μια μεγάλη ταλαιπωρία, για όσους έχουν φτάσει ως εκεί, για το πρώτο, το δεύτερο ή το τρίτο εμβόλιο.

Όπως μας πληροφόρησε φίλος της σελίδας, ο οποίος έφτασε στο νοσοκομείο για να κάνει την Τρίτη δόση του εμβολίου, η ουρά αυτή τη στιγμή είναι τεράστια, τα μέτρα δεν τηρούνται, αλλά εκείνο που χαρακτηρίζει τον εμβολιασμό είναι η «ανοργανοσιά», που όχι μόνο πετάει έξω τα ραντεβού, αλλά δημιουργεί και μια απίστευτη ταλαιπωρία σε όσους αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην ουρά από το πρωί.

Η κατάσταση επίσης στις κλινικές του νοσοκομείου είναι στο πολύ βαθύ κόκκινο.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση  του φαρμακοποιού του νοσοκομείου. Στέλιου Μερμίγκη. πριν από εννιά ώρες, ο οποίος έγραψε:

«Πριν από λίγο γύρισα στο σπίτι από το νοσοκομείο. Αν ο φαρμακοποιός είναι εκεί κάτω μέχρι αυτή την ώρα, νομίζω ότι δεν χρειάζεται πολύ φαντασία για να καταλάβει και ο πιο αδαής τι γίνεται αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο Αγρινίου. Δυο γυναίκες παθολόγοι δίνουν από το πρωί μια άνιση μάχη. Η μια βρίσκεται όλη μέρα στα επείγοντα όπου υποδέχεται δεκάδες περιστατικά ενώ η άλλη έχει υπό την ευθύνη της 65 ασθενείς με τη νόσο covid διασκορπισμένοι σε διαφορετικούς ορόφους και ταυτόχρονα άλλους 40 ασθενείς από άλλες παθολογικές αιτίες στην παθολογική κλινική μας. Το ίδιο έγινε και χθες με τους δυο άλλους παθολόγους μας και το ίδιο και χειροτέρα αναμένεται να γίνει αύριο και πάει λέγοντας.

Ντρέπομαι πλέον να λέω ότι εφημερεύω παρότι είμαι απίκο15 μέρες το μήνα, βάζοντας τυπικά τον εαυτό μου στην ίδια μοίρα με αυτούς τους ανθρώπους. Οι παθολόγοι μας λοιπόν μαζί με τους δυο πνευμονολόγους βρίσκονται στα κόκκινα εδώ και ένα χρόνο. Αυτοί λοιπόν μαζί με το σύνολο του νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού που ιδροκοπάνε νυχθημερόν με τις στολές αστροναύτη υπερβάλοντας εαυτούς προκειμένου να παράσχουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς, είναι οι πραγματικοί ήρωες για τους οποίους τους είμαι ευγνώμων. Επειδή όμως και οι πιο καλοφτιαγμένες μηχανές κάποτε χαλάνε πόσο μάλλον οι άνθρωποι, είναι πολύ πιθανόν να επέλθει η κατάρρευση.

Τα γράφω όλα αυτά δημόσια αφενός για να ενισχύσω και εγώ με τη σειρά μου τα αιτήματα των συναδέλφων προς τους διοικούντες για οποιαδήποτε ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και αφετέρου προς τους συμπολίτες μου ειδικά σε εκείνους που έχουν μια τελείως λανθασμένη εικόνα για τη σοβαρότητα της κατάστασης προκειμένου να τους προτρέψω για ακόμη μια φορά να πράξουν τα στοιχειώδη αλλά τόσο αναγκαία όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τους γύρω τους: εμβόλια, μάσκα, τεστ. Οι καιροί ου μενετοί».

Αυτή τη στιγμή οι ασθενείς στην κλινική covid-19 είναι 67 και έχει προγραμματιστεί σύσκεψη για την αντιμετώπισει του θέματος.

 


AgrinioStories