11 Αυγούστου 2022

Νοσοκομείο Αγρινίου: Εκλογές για ΣΕΝΑ – ΠΟΕΔΗΝ

Όλα τα ονόματα που εξέλεγησαν
στο Νοσοκομείο Αγρινίου και για το ΣΕΝΑ και για την ΠΟΕΔΗΝ

Πραγματοποιήθηκαν χθες οι εκλογές των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου (νοσηλευτική μονάδα Αγρινίου) για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου (ΣΕΝΑ) και τους εκπρόσωπους του νοσοκομείου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Στη διαδικασία συμμετείχαν για το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΝΑ τρεις συνδυασμοί: η «Αλληλεγγύη», η «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων» και η «Συσπείρωση Υγειονομικών»

Στη διαδικασία της εκλογής για την εκπροσώπηση των εργαζομένων στην ΠΟΕΔΗΝ εκτός από τους τρεις παραπάνω συνδυασμούς συμμετείχε και η παράταξη «Μαχόμενοι Υγειονομικοί». τα μέλη της οποίας προέρχονται από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά.

Η συμμετοχή των εργαζομένων και στις δύο κάλπες ήταν αρκετά υψηλή.

Για το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΝΑ η «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων» απέσπασε 5 έδρες με 261 ψήφους, η «Συσπείρωση Υγειονομικών» πήρε 3 έδρες με 148 ψήφους και η «Αλληλεγγύη» απέσπασε 1 έδρα με 53 ψήφους.

  • Από την «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων», τα μέλη της οποίας «προέρχονται» από τρεις διαφορετικούς πολιτικούς χώρους (Νέα Δημοκρατία, ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ) εκλέγονται οι κύριοι και η κυρία: Καραγιώργος (με 157 ψήφους), Λιάτσος (με 115 ψήφους), Πατσέας (με 101 ψήφους),  Ζιώγας (με 84 ψήφους) και Αργυρίου (με 135 ψήφους).
  • Από την «Συσπείρωση Υγειονομικών», την οποία χαρακτηρίζει η πολιτική επιρροή του ΚΚΕ, εκλέγονται ο κύριος και οι κυρίες: Αραβανής (με 135 ψήφους), Λιοπέτα (με 65 ψήφους), Νικολοπούλου (με 64 ψήφους).
  • Και τέλος από την «Αλληλεγγύη», της οποίας συσπειρωτικό χαρακτηριστικό αποτελεί η αντίθεση των μελών της στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, την έδρα πήρε ο κύριος Τσιάντας (με 42 ψήφους).

Εκπρόσωποι στην ΠΟΕΔΗΝ εκλέχτηκαν:

  • Από την «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων» οι κύριοι και η κυρία: Καραγιώργος, Λιάτσος, Πατσέας, Ζιώγας και Αργυρίου.
  • Από την «Συσπείρωση Υγειονομικών» ο κύριος και οι κυρίες: Αραβανής, Λιοπέτα και Νικολοπούλου
  • και από την παράταξη «Μαχόμενοι Υγειονομικοί», ο κύριος Μερμίγκης.

 


AgrinioStories |Λευτέρης Τηλιγάδας