10 Δεκεμβρίου 2022

Ναύπακτος: Επιστολή Γκίζα σε Πλεύρη

Επιστολή Βασίλη Γκίζα στον Πλεύρη:
Εξετάσετε τα αιτήματα του Νοσοκομείου
και μεριμνήσετε για την επίλυσή τους

Με επιστολή που έστειλε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, του γνωστοποιεί το ζήτημα της υποστελέχωσης και της διαρκούς υποβάθμισης «εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων που καταγράφονται», με αποτέλεσμα να «τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων μιας ευρύτατης γεωγραφικής περιοχής» και του ζητάει να εξετάσει «τα αιτήματα του Νοσοκομείου» και να μεριμνήσει «για την επίλυσή τους, προκειμένου να λειτουργεί απρόσκοπτα για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και περίθαλψη των πολιτών».

Ολόκληρη η επιστολή Γκίζα αναφέρει:

«Αξιότιμε κε. Υπουργέ, όπως ήδη γνωρίζετε, το Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και είναι έκδηλη η αγωνία όλων μας για την περαιτέρω υποβάθμισή του.

Λάβετε υπόψη ότι, εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων που καταγράφονται τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων μιας ευρύτατης γεωγραφικής περιοχής, καθώς το Γ.Ν.Μεσολογγίου εξυπηρετεί σχεδόν το ήμισυ του μεγαλύτερου νομού της χώρας. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι από το συγκεκριμένο Νοσοκομείο εξυπηρετούνται οι κάτοικοι και των πιο απομακρυσμένων Κοινοτήτων του Δήμου Ναυπακτίας, που απέχουν έως και 4 ώρες από το Μεσολόγγι. Σε αυτό θα πρέπει να συνυπολογιστεί η σημαντική αύξηση του πληθυσμού που καταγράφεται στην περιοχή κατά τους θερινούς μήνες και τις περιόδους εορτών.

Τα αιτήματα που έχουν ήδη κατατεθεί από πλευράς Διοίκησης του Γ.Ν. Μεσολογγίου και χρήζουν άμεσης επίλυσης είναι τα ακόλουθα:

  • 1) Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού: 10 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων
  • 2) Πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού: 8 θέσεις
  • 3) Επικουρικό ιατρικό προσωπικό: 12 θέσεις
  • 4) Επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό: 9 θέσεις
  • 5) Επικουρικό επιστημονικό προσωπικό: 1 θέση
  • 6) Επικουρικό παραϊατρικό προσωπικό: 2 θέσεις

Ζητώ όπως εξετάσετε τα αιτήματα του Νοσοκομείου και μεριμνήσετε για την επίλυσή τους, προκειμένου να λειτουργεί απρόσκοπτα για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και περίθαλψη των πολιτών.

Με εκτίμηση,
Βασίλειος Γκίζας
Δήμαρχος Ναυπακτίας»

 


AgrinioStories

Τα επιλεγμένα και ενυπόγραφα άρθρα
δεν εκφράζουν απόλυτα και απαραίτητα τις θέσεις του Agriniostories