27 Νοεμβρίου 2022

Ναύπακτος: 4η στις προκρατήσεις του τριημέρου

Στην κορυφή βρίσκεται η Ναύπακτος με 86%
στις προ-κρατήσεις για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Στην κορυφή σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Πανελλαδικό Δίκτυο E-REAL ESTATE βρίσκεται η Ναύπακτος με 86% στις προ-κρατήσεις αυτοτελών κατοικίων/διαμερισμάτων που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, (χωρίς αν συμπεριλαμβάνεται σε αυτό οι ξενοδοχειακές μονάδες ή οι πανσιόν). Σε αυτή τη λίστα η Ναύπακτος κατέχει την 4η θέση μετά τα Ιωάννινα, το Ναύπλιο και τα Μετέωρα-Καλαμπάκα.

Εκτίμηση των ειδικών είναι πως όσο πλησιάζουμε στο νέο τριήμερο που δημιουργείται λόγω της Πρωτομαγιάς, οι προ-κρατήσεις ιδιαίτερα στους κοντινούς ηπειρωτικούς προορισμούς χιλιομετρικής απόστασης 2-2,5 ωρών από τα μεγάλα αστικά κέντρα, θα καταγράψουν αυξητικές τάσεις ακόμη και μέχρι την τελευταία ημέρα αναχώρησης.

Δείτε την κατάταξη:

«Επειδή, η Πρωτομαγιά της φετινής χρονιάς μετατέθηκε για τη Δευτέρα 2 Μάϊου, δημιουργήθηκε ένα ακόμη τριήμερο (Παρασκευή 29/4- Δευτέρα 2/5) για το 2022», δήλωσε ο προέδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας, στην ΕΡΤ. «Τη δεδομένη χρονική στιγμή», συνέχισε, «οι προ-κρατήσεις σε ακίνητα κατάλληλα για τετραμελή οικογένεια στη νησιωτική Ελλάδα κυμαίνονται από 70% έως 93%, ενώ στους δημοφιλείς ηπειρωτικούς προορισμούς (Καλαμάτα, Καλαμπάκα, Ναύπλιο, Ναύπακτο, Ιωάννινα) κυμαίνεται από 79% έως 91%».

Όπως παρατήρησε, η «κινητικότητα με προ-κρατήσεις που κυμαίνονται από 45% έως 74%, καταγράφουν ηπειρωτικοί προορισμοί όπως, το Λεωνίδιο, Παραλία Τυρός, Καμένα Βούρλα, Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας και τα παράλια του Νομού Ηλείας (Κατάκολο, Κουρούτα, Δουνεϊκα, Σκαφιδιά).

Θεωρούμε», εκτίμησε, «ότι όσο θα πλησιάζουμε στο νέο τριήμερο που δημιουργείτε λόγω της Πρωτομαγιάς, οι προ-κρατήσεις ιδιαίτερα στους κοντινούς ηπειρωτικούς προορισμούς χιλιομετρικής απόστασης 2-2,5 ωρών από τα μεγάλα αστικά κέντρα, θα καταγράψουν αυξητικές τάσεις ακόμη και μέχρι τη τελευταία ημέρα αναχώρησης.

Θα πρέπει να τονίσουμε», σημείωσε, «ότι τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά αυτοτελή κατοικίες/διαμερίσματα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν. Παράλληλα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η δυναμικότητα, τα εγγεγραμμένα διαμερίσματα ή/και κατοικίες σε πολλούς προορισμούς είναι περιορισμένη, καθώς και το γεγονός υιοθέτησης της ευέλικτης πολιτικής ακύρωσης από μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών, να αποτελεί βασικό σύμμαχο του κλάδου και των υψηλών ποσοστών προ-κρατήσεων»

 


AgrinioStories