11 Αυγούστου 2022

Ναυπακτία 7 και 8/5 – 4ο Ενετικό Μονοπάτι

Αθλητικές εκδηλώσεις Ναυπακτία στις 7 και 8 Μαΐου 2022
4ο Ενετικό Μονοπάτι της Ναυπάκτου και 4ο Αρχαίο Ασκληπιείο της Σκάλας

Ο Δήμος Ναυπακτίας και το Γυμναστικό Αθλητικό Σωματείο ΑΓΕΛΑΟΣ Ναυπακτίας, αυτό το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου διοργανώνουν σε συνεργασία με τις Κοινότητες Σκάλας και Νεοκάστρου, τον Εκπολιτιστικό Εξωραϊστικό Μορφωτικό Σύλλογο Απανταχού Σκαλιωτών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεοκάστρου τις αθλητικές δρομικές εκδηλώσεις 4ο Ενετικό Μονοπάτι Ναυπάκτου 3.5 km Παιδιών και 4ο Αρχαίο Ασκληπιείο Σκάλας 9.8 και 22 km Ενηλίκων.

Το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

    • ΣΑΒΒΑΤΟ 18:00: Πύλη Κάστρου Ναυπάκτου. Εκκίνηση Παιδιών 4ο Ενετικό Μονοπάτι.
    • ΚΥΡΙΑΚΗ 9:00: ΣΚΑΛΑ. ΚΟΙΝΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ των Δρομικών εκδηλώσεων 9.5 και 21km
    • ΚΥΡΙΑΚΗ 11:30: ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ 9.5 km
    • ΚΥΡΙΑΚΗ 13:15: ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ 21 km

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Διοργάνωσης κ.Δημήτρη Καραχάλια, ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 40 παιδιά, ενώ οι συμμετοχές των ενηλίκων ανέρχονται σε 140. Σημειώνεται ότι, οι δύο ορεινές διαδρομές των 9.5 και 21 km έχουν δύο βασικά κεντρικά σημεία. Το πρώτο είναι το Αρχαίο Ασκληπιείο της Σκάλας, κατασκευής 700 ετών π.χ. και από τα μεγαλύτερα της Ελλάδος, που ερχόταν τότε ο κόσμος για να θεραπευτεί από μεγάλες και σοβαρές ασθένειες. Και το δεύτερο είναι το κεντρικό ανοδικό βασικό μονοπάτι των 10 km, που ήταν η λεωφόρος της εποχής εκείνης, συνδέοντας την Έπαχτο (Ναύπακτο) με την ορεινή Ναυπακτία, μονοπάτι που οδηγεί στην κεντρική πλατεία του παλιού γραφικού χωριού του Nεοκάστρου σε υψόμετρο 843 μέτρα.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ.Ντίνος Τσουκαλάς σημείωσε: «Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να διοργανώνουμε και πάλι τους δρομικούς αγώνες σε συνεργασία με το Γυμναστικό Αθλητικό Σωματείο ΑΓΕΛΑΟΣ Ναυπακτίας, τις Τοπικές Κοινότητες και τους Συλλόγους της Σκάλας και του Νεοκάστρου. Ο Δήμος Ναυπακτίας στηρίζει τις αθλητικές εκδηλώσεις και επενδύει σε αυτές, τόσο σε επίπεδο συμμετοχής των πολιτών όσο και σε επίπεδο εξωστρέφειας».

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα covid που ισχύουν βάσει των οδηγιών του υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Θα υπάρχει πλήρης ιατρική κάλυψη και παρουσία ασθενοφόρου. Παρούσα θα είναι και η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου.

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Δήμος Ναυπακτίας, Γυμναστικό Αθλητικό Σωματείο ΑΓΕΛΑΟΣ Ναυπακτίας
Κοινότητες Σκάλας και Νεοκάστρου, Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοκάστρου
και
                            Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Μορφωτικός Σύλλογος Απανταχού Σκαλιωτών
ΧΩΡΟΣ: Το Αρχαίο Ασκληπιείο της Σκάλας
Κεντρικό μονοπάτι από τον Έπαχτο (Ναύπακτο) με τ0 Nεόκαστρου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Μαΐου 2022
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: Σύμφωνα με το πρόγραμμα
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6979 983098


AgrinioStories