29 Μαΐου 2023

Έκτορ Μπεγερίν: Δεν μπορώ να απολαύσω Μουντιάλ

Ο Έκτορ Μπεγερίν δήώσε πως θα ήταν αδύνατο για τον ίδιο
να απολαύσει το Μουντιάλ του Κατάρ
από τη στιγμή που έχουν πεθάνει 6.500 εργάτες.

Ο 27χρονος έχει καταγράψει τέσσερις συμμετοχές με την εθνική Ισπανίας και είναι από τους λίγους που δηλώνουν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο ήταν αιτία για να χάσουν τη ζωή τους χιλιάδες μετανάστες εργάτες, είναι ένα Κύπελλο που κανείς δεν μπορεί να ευχαριστηθεί.

“Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το απολαύσω σε βάρος “6.500 νεκρών ανθρώπων που συμμετείχαν στις εργασίες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Άνθρωποι από χώρες όπως το Πακιστάν ή το Μπαγκλαντές, στην πλειονότητά τους άνδρες μεταξύ 30 και 40 ετών που αναζητούσαν μόνο μια αξιοπρεπή ζωή για τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους.

Στο τέλος το ποδόσφαιρο είναι και πάλι μια αντανάκλαση της κοινωνίας μας, της απληστίας, του εγωισμού και της διεύρυνσης όλων εκείνων που μας χωρίζουν και μας οδηγούν σε διαφωνίες και ανισότητες.

Για μένα ο μόνος τρόπος για το αντιμετωπίσουμε είναι να αναζητήσουμε ανθρωπιά, ενσυναίσθηση, αγάπη μεταξύ μας και να μεγαλώσουμε τις κοινότητές μας. Σε μια κοινωνία τόσο πολωμένη όσο η δική μας, πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε ο ένας τον άλλον με βάση τις συνθήκες και τις ιδέες μας και να αρχίσουμε να μας βλέπουμε όπως είμαστε όλοι, άνθρωποι”.

 

Πηγή

AgrinioStories