Μωραΐτης: «Η κυβέρνηση πρόδωσε τη μεσαία τάξη»

Θάνος Μωραΐτης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη
πρόδωσε τη μεσαία τάξη για τα μάτια
των συμφερόντων που εκπροσωπεί».

«Η χώρα βιώνει μια διπλή, θεσμική και οικονομική, κρίση, που λαμβάνει πλέον χαρακτήρα εκτροπής και κατάρρευσης», τόνισε κατά την έναρξη της ομιλίας του για τον προϋπολογισμό του 2023, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Θάνος Μωραΐτης.

«Ο κ. Μητσοτάκης, από δήθεν φιλελεύθερος μεταρρυθμιστής και  άριστος των αρίστων, κατέληξε να κινείται στα βρώμικα μονοπάτια ενός σκοτεινού παρακράτους, που επί 4 χρόνια: Γκρεμίζει κάθε δημοκρατικό κεκτημένο της Μεταπολίτευσης, αδιαφορεί για κάθε έννοια διαφάνειας και λογοδοσίας, κατάντησε την ΕΥΠ παραμάγαζο του πολιτικού του γραφείου, που παρακολουθούσε μέχρι κι έναν πολιτικό αρχηγό – ακόμα και τους δικούς του υπουργούς».

«Ήρθατε στην εξουσία με σημαία σας τη μεσαία τάξη και τελικά την προδώσατε για τα μάτια των μεγάλων συμφερόντων που εκπροσωπείτε»,είπε ο κ. Μωραΐτης και συνέχισε:

«Ο μέσος δανειολήπτης καλείται να πληρώσει δύο δόσεις δανείου το χρόνο παραπάνω» και χαρακτήρισε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τη μείωση των επιτοκίωνψίχουλαγια ελάχιστους».

«Δώσατε ασυλία και πράσινο φως στους τραπεζίτες για τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου στην ιστορία της χώρας – παραδίδοντας 700 χιλιάδες σπίτια αξίας 45 δις στα funds, και «Δίνετε 450 εκατ. ευρώ δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης σε μόλις 13 επιχειρήσεις με επιτόκιο 0,77% αποκλείοντας σχεδόν το σύνολο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας από κάθε χρηματοδότηση», είπε και κλείνοντας την αναφορά του στην οικονομία, πρόσθεσε:

«Συνεχίζετε να πηγαίνετε χέρι – χέρι με τους μεταπράτες και τα παρασιτικά συμφέροντα που πτώχευσαν τη χώρα, ενώ εμείς συγκροτούμε μια νέα συμμαχία μεταξύ των εργαζομένων, της υγιούς επιχειρηματικότητας, των ανθρώπων που παράγουν και τους νέους που καινοτομούν με όρους ισότιμης και βιώσιμης ανάπτυξης».

Σε ό, τι αφορά το Νομό Αιτωλοακαρνανίας ο κ. Μωραΐτης ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη τον εγκατέλειψε και τον άφησε να μαραζώνει.

«Εγκαταλείψατε τα δύο νοσοκομεία του νομού μας, τα μετατρέπετε ουσιαστικάσε Κέντρα Υγείας με εγκληματικές ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό.

Εξαφανίσατε την Αιτωλοακαρνανία από τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας. Την αφήσατε με τρία τμήματα και τώρα εξαγγέλλετε με προεκλογικά ΦΕΚ νέες σχολές.

Αφήσατε εμβληματικά έργα στις καλένδες, όπως ο οδικός άξονας «Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι», ένα έργο τεράστιας σημασίας για την ανάπτυξη του τόπου μας. 

Εγκαταλείψατε τους αγρότες, τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους μας στο έλεος του συνεχώς αυξανόμενου κόστους παραγωγής και της κατάρρευσης των τιμών των προϊόντων τους», είπε.

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ο κ. Μωραΐτης, ως ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, τόνισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη από κοινωνικό αγαθό τον μετατρέπει σε προϊόν και τον παραδίδει στα ιδιωτικά συμφέροντα, ενώ υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι, ο κ. Αυγενάκης παραχωρεί τις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις σε ιδιώτες κάνοντας έξωση σε αθλητές, αθλούμενους και ομοσπονδίες.

Ο κ. Μωραΐτης έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:

«Οι μέρες της χειρότερης κυβέρνησης της Μεταπολίτευσης είναι πλέον μετρημένες. Το αίτημα για Πολιτική Αλλαγή είναι πλέον πλειοψηφικό στην ελληνική κοινωνία

  • Η προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα έρχεται, για να δώσει και πάλι ελπίδα και αξιοπρέπεια στον ελληνικό λαό
    Ερχόμαστε για να αποκαταστήσουμε τη Δημοκρατία!
    Ερχόμαστε για να σταματήσουμε τις γαλάζιες ακρίδες
    Ερχόμαστε για να δημιουργήσουμε το νέο, βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο που έχει ανάγκη η χώρα
    Ερχόμαστε για να επικρατήσει Δικαιοσύνη Παντού!»

 


AgrinioStories