5 Δεκεμβρίου 2022

Επίσκεψη αστραπή Μητσοτάκη πάλι στην Αμερική

Έντονες αντιδράσεις πυροδοτεί η επιστροφή Μητσοτάκη
μέσα σε διάστημα λίγων ημερών στις ΗΠΑ
με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να μιλήσει στο Boston College 

Δείγματα… ολιστικής ζωής φέρεται να έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε συνθήκες συμπίεσης εισοδημάτων αποκαλύπτεται ότι η επιστροφή του στις ΗΠΑ -λίγες ημέρες μετά την επίσκεψή του σε Λευκό Οίκο και Κογκρέσο- για μιλήσει στο Boston College και να παρακολουθήσει αγώνα του ΝΒΑ έγινε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Σύμφωνα με την αμερικανική πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας FlightAware, που παρέχει δεδομένα και προϊόντα παρακολούθησης πτήσεων σε πραγματικό χρόνο, ο Κ. Μητσοτάκης πέταξε από την Ελευσίνα στη Βοστώνη με το κυβερνητικό αεροσκάφος Hellenic Air Force 352B. Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, απογειώθηκε την Κυριακή στις 11.45 από την Ελευσίνα και προσγειώθηκε στη Βοστώνη έπειτα από 9 ώρες και 38 λεπτά. Την Τρίτη, στις 6:35 ώρα Ελλάδας, αναχώρησε με προορισμό την Ελβετία, καθώς ο πρωθυπουργός συμμετέχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Ηλιόπουλος: Τι ακριβώς εννοούσε για την «ολιστική ζωή»

«Αφού ο κ. Μητσοτάκης είπε στους νέους ότι δεν έχει σημασία ότι δεν έχουν λεφτά, αποκαλύπτεται τι ακριβώς εννοούσε για την “ολιστική ζωή” που έχει στο μυαλό του» τόνισε, σ’ αυτό το φόντο, ο Νάσος Ηλιόπουλος. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπογράμμισε ότι «ο μέσος  Έλληνας δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα και ο κ. Μητσοτάκης παίρνει το κρατικό αεροσκάφος τρεις μέρες μετά την επιστροφή του από το επίσημο ταξίδι του στις ΗΠΑ για να ξαναπάει ιδιωτικά στη Βοστώνη και, μεταξύ άλλων, να δει τελικό NBA σε θέσεις που κοστίζουν μερικές χιλιάδες ευρώ». Και, όπως κατέληξε με νόημα, «του υποσχόμαστε ότι πολύ σύντομα θα τον απαλλάξουμε από το άγχος να γεμίζει τις μέρες του ανάμεσα στις εκδρομές του».

Αργά το βράδυ κι ενώ οι αντιδράσεις στο Διαδίκτυο οξύνονταν, πηγές της Ν.Δ. άφηναν να διαρρεύσει ότι ο Κ. Μητσοτάκης κλήθηκε να μιλήσει στην τελετή αποφοίτησης με την πρωθυπουργική ιδιότητά του, όχι ως ιδιώτης. Επιχειρώντας δε να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τον κρότο των αντιδράσεων επισήμαιναν ότι «η χυδαιότητα έχει γίνει πλέον ο μοναδικός τρόπος αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ». Τέλος, η Νέα Δημοκρατία δηλώνει ότι θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη με αφορμή τη σύνταξη και τη διακίνηση ενός πλαστού εγγράφου για την κάλυψη της ομιλίας του πρωθυπουργού στο Boston College.

 


AgrinioStories | Πηγή