Μικροεπεισόδια στον Κολωνό μετά την πρόταση για Μίχο

«Ελλάς, Ελλήνων, παιδοβιαστών…»
και μικροεπεισόδια στον Κολωνό
μετά την πρόταση για τον Ηλία Μίχο

Στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στον Κολωνό
κατέληξε η πορεία συλλογικοτήτων
μετά την πρόταση της εισαγγελέως για αθώωση του Ηλία Μίχου
από τις κατηγορίες για μαστροπεία
και τον κατ’ εξακλούθηση βιασμό της 12χρονης

Η προσυγκέντρωση των διαμαρτυρόμενων έγινε στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια χθες το απόγευμα, όπου και μαζεύτηκαν τελικά περί τα 400 με 500 άτομα κάθε ηλικίας με πλακάτ και πανό και τα οποία φώναζαν συνθήματα υπέρ της 12χρονης και κατά της δικαιοσύνης και το κράτους με πιο χαρακτηριστικό το «Ελλάς, Ελλήνων, παιδοβιαστών».

Η συγκέντρωση ήταν ειρηνική και η παρουσία της Αστυνομίας αρκετά διακριτική αρχικά, ωστόσο με το που ξεκίνησε η πορεία και αφού είχε απομακρυνθεί περίπου κατά 200 μέτρα, εμφανίστηκε μια διμοιρία των ΜΑΤ ενώ και σε γύρω δρόμους είχαν παραταχθεί και άλλες δυνάμεις.

Γύρω στις 20:20 στη συμβολή της οδού Ξανθίππης και Δράμας σημειώθηκαν επεισόδια όταν ομάδα συμμετεχόντων στην πορεία πέταξαν αντικείμενα σε διμοιρία των ΜΑΤ και έσπασαν τη τζαμαρία στο σουβλατζίδικο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο μαγαζί του Ηλία Μίχου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μαζικό κάλεσμα για σήμερα Πέμπτη 14 Μαρτίου

«Σήμερα όλη η κοινωνία παρακολουθεί οργισμένη την εισαγγελέα Μαρία-Ελένη Νικολού να ξεπλένει με την πρόταση της τον παιδοβιαστή και μαστρωπό Ηλία Μίχο και τους υπόλοιπους παιδοβιαστές ενώ την ίδια στιγμή κατηγορεί τη μητέρα της 12χρονης ότι εξέδιδε το παιδί της», σημειώνεται στην ανάρτηση που συνοδέυει το κάλεσμα.

«Το μόνο πόρισμα που μπορεί να βγει από αυτή την εισαγγελική πρόταση είναι ότι τα φτωχά και ευάλωτα άτομα αυτής της κοινωνίας είναι έκθετα, μπορεί να τους συμβεί οτιδήποτε. Μπορεί να σκοτωθούν σε κάποιο τρένο ή από τις κλωτσιές κάποιου αφεντικού ένα μεσημέρι στην Ομόνοια, να βιαστούν, να κακοποιηθούν, να απειληθούν και να τιμωρηθούν τελικά που μίλησαν, που όρθωσαν ανάστημα.

»Η πρόταση της Εισαγγελέως δεν αθωώνει απλά τον Μίχο και ξεπλένει τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους παιδοβιαστές αλλά καταδικάζει σε ισόβια απομόνωση και αδιέξοδο τη 12χρονη επιζώσα και κάθε άλλο θύμα, παιδί ή γυναίκα, επειδή τόλμησε και έσπασε τον κύκλο της σιωπής. Το ίδιο βέβαια επιφυλλάσσει η δικαιοσύνη και για τη μητέρα της που τόλμησε να σπάσει την ομερτά και τον κύκλο της καταπίεσης του παιδιού της».

Υπενθυμίζεται πως με την καταδικαστικη της πρόταση για το βασικό κατηγορούμενο, Ηλία Μίχο, η Μαρία – Ελένη Νικολού πρότεινε την απαλλαγή του για το βιασμό κατ’ εξακολούθηση του κοριτσιού, λόγω αμφιβολιών και της μαστροπείας στη βαριά μορφή του αδικήματος, ζητώντας τη μετατροπή της κατηγορίας σε διευκόλυνση ανήλικης να εκδίδεται.

Επίσης ζήτησε την απαλλαγή του για την εμπορία ανθρώπων. Αντιθετα, πρότεινε την καταδίκη του για διακεκριμένη κατάχρησης ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, οπλοκατοχή και πορνογραφία.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη φρικιαστική υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο αποδίδει, αντίθετα, στην 38χρονη μητέρα της 12χρονης, για την οποία ζήτησε την ενοχή για διακεκριμένη μαστροπεία της ανήλικης, πορνογραφια και εκβίαση, όπως τις αποδίδονται οι κατηγορίες στο παραπεμπτικό βούλευμα.

Τέλος, καταπελτης ήταν και για τον 47χρονο «Μιχάλη», ως το πρόσωπο που την εκπόρνευε και τη συνόδευε στα ραντεβού της «φρίκης», για τον οποίο πρότεινε την ενοχή για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου 15 ετών με σκοπό κέρδους και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών.

 

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα
με click στο Posted in Ειδήσεις