8 Δεκεμβρίου 2022

«Μιχ. Κούσης» 22 & 23/10 – Δύο μέρες 3 αγώνες

Αγώνας 5 χλμ Σαββάτου 22 Οκτωβρίου
Αγώνας Δρόμου 1 km δημοτικών σχολείων και γυμνασίων
14ος Ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης»

 

Αγώνας 5 χλμ – Σαββάτου 22 Οκτωβρίου

O περίφημος αγώνας των 5 χλμ επιστρέφει και φέτος στην εκδήλωσή μας. Έχετε υπόψιν πως ο αγώνας φέτος θα είναι το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 και ώρα εκκίνησης είναι  : 17.00 το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο Δρόμος των5 χλμ  είναι μια εντυπωσιακή απόσταση . Και αυτό γιατί σε αυτή την απόσταση μπορεί να συνδυαστεί ο γρήγορος αθλητής με τον απλό κόσμο που θα κάνει γρήγορη βάδιση. Θα δούμε τους πρωταθλητές μας να τερματίζουν στα πρώτα 15 λεπτά αλλά θα θαυμάσουμε και τους συμπολίτες μας που θα τιμήσουν με τη παρουσία τους τον αγώνα στο δικό τους ρυθμό.

 

 

Διαδρομή: Πλατεία Δημοκρατίας Αγρινίου (αφετηρία) – Χαριλάου Τρικούπη – παράπλευρη οδός Εθνικής Οδού Αγρινίου Μεσολογγίου – Αναστροφή στα 2,5 χλμ και επιστροφή – Πλατεία Δημοκρατίας (τερματισμός). O χάρτης της διαδρομής των 5km ΕΔΩ

  • ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΑ : Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022
  •  Εκκίνηση ώρα : 17.00 μ.μ.
  • Οι αγώνες θα γίνουν με την υποστήριξη της Τροχαίας Αγρινίου.

Οι αγωνιστικές διαδρομές είναι εξ’ ολοκλήρου ασφαλτοστρωμένες, επίπεδες και με ελάχιστη υψομετρική διαφορά.

Αγώνας Δρόμου 1 km δημοτικών σχολείων και γυμνασίων

Ένας αγώνας δρόμου 1 km. Ο αγώνας είναι  για μαθητές –τριες δημοτικών σχολείων και γυμνασίων. Αφετηρία του αγώνα είναι ο  κόμβος εισόδου της πόλης Αγρινίου. Οι μικροί μας αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στον κόμβο στις οδούς Χαρ.Τρικούπη και Γρ.Λαμπράκη (Intersport) τουλάχιστον 30 λεπτά πρίν την εκκίνηση.

 

 

Αγώνας Δρόμου 1 km για μαθητές –τριες δημοτικών σχολείων και γυμνασίων.

  • ΑΦΕΤΗΡΙΑ : Κόμβος εισόδου πόλης Αγρινίου  Χαρ.Τρικούπη και Γρ.Λαμπράκη (Intersport).
  • Ώρα εκκίνησης  10.00 π.μ
  • ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ :Πλατεία Δημοκρατίας ΑΓΡΙΝΙΟ

Δεν υπάρχει ηλεκτρονική εγγραφή για τον αγώνα του 1 km για παιδιά. Καλό είναι να γίνουν ομαδικές εγγραφές μέσα από τα σχολεία των παιδιών έτσι ώστε να εξυπηρετηθείτε πιο εύκολα.

14ος Ημιμαραθώνιος
Μιχάλης Κούσης”

Ο βασικός αγώνας της διοργάνωσης μας είναι ο ημιμαραθώνιος δρόμος των 21.1 χλμ. στη μνήμη του μεγάλου μαραθωνοδρόμου Μιχάλη Κούση.

 

 

  • Ημερομηνία : Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022.
  • ΏΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ : 09.30 π.μ.

Όσοι αθλητές μετακινηθούν στην αφετηρία του αγώνα με τα λεωφορεία του Δήμου,  θα πρέπει να είναι στο σημείο αναχώρησης το αργότερο στις 7.50π.μ όπου και αναχωρεί το τελευταίο λεωφορείο. Υπενθύμιση: Το σημείο αναχώρησης είναι ο  Παλαιός σιδηροδρομικός σταθμός Αγρινίου, οδός Λορέντζου Μαβίλη.

Για όσους αθλητές μετακινηθούν με δικά τους μέσα. παρακαλούμε να είναι στο χώρο της εκκίνησης τουλάχιστον 30 λεπτά νωρίτερα από την ώρα εκκίνησης. Τα μεταφορικά μέσα μπορούν να σταθμεύσουν στο parking από το κατάστημα pithari στη τοποθεσία Δογρή.

Στη Τοποθεσία Δογρή στο parking Pithari θα υπάρχει και προσωρινή γραμματεία του αγώνα με τα νούμερα που έχουν δηλωθεί και δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα πάραλάβετε τη προηγούμενη ημέρα.

Δε θα λειτουργήσει γραμματεία για εγγραφές και δε θα γίνονται αλλαγές σε νούμερα και σακουλάκια αθλητών. Η γραμματεία θα είναι ανοικτή για τα νούμερα αυστηρά ως της 08.45 π.μ όπου και θα δοθούν και τα τελευταία νούμερα. Είναι καλό να έχετε παραλάβει τους αριθμούς σας τη προηγούμενη ημέρα.

Φέτος ο αγώνας μας θα είναι πιστοποιημένος από τον επίσημο φορέα AIMS και συγκεκριμένα από τον τεχνικό σύμβουλο που πιστοποιεί τη κλασσική διαδρομή του μαραθωνίου δρόμου. Η απόσταση λοιπόν θα είναι ακριβής, κάτι που κάνει τον αγώνα μας ακόμα πιο δελεαστικό.

Επίσης φέτος έχουν στρωθεί αρκετά κομμάτια της διαδρομής με καινούρια άσφαλτο, κάτι που θα βοηθήσει αισθητά τους δρομείς.

Η Διαδρομή είναι ως εξής:

Διαδρομή: Δογρή θέση (αφετηρία) – Παντάνασσα – Παραβόλα – Τραγάνα – Καινούργιο -Παναιτώλιο- Εθν. Οδός Αγρινίου Μεσολογγίου – Πανεπιστημίου- Κατράκη-  Χαριλάου Τρικούπη – Πλατεία Δημοκρατίας Αγρίνιο (τερματισμός). O χάρτης της διαδρομής των 21km ΕΔΩ

Ολόκληρη η διαδρομή θα έχει σήμανση ανά χιλιόμετρο πάνω στο οδόστρωμα. Η σήμανση θα γίνει με πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα. Επίσης θα υπάρχουν και βέλη σε κομβικά σημεία πάνω στο οδόστρωμα.  Κατά την διάρκεια της διαδρομής μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες ή βοήθεια από τους υπευθύνους των σταθμών ή από τους ραδιοερασιτέχνες που καλύπτουν την διαδρομή ή από τον πλησιέστερο κριτή. Υπεύθυνοι για να σας δώσουν πληροφορίες είναι μόνο οι άνθρωποι με διαπίστευση. Αυτοί είναι οι κριτές αγώνα, οι επίσημοι συνοδοί με μηχανές και ποδήλατα που θα φορούν διακριτικά και οι υπεύθυνοι σε κάθε τροφοδοσία. Κανένας άλλος δεν είναι αρμόδιος για πληροφορίες κυρίως όσο αφορά τη διαδρομή. Φυσικά σε κάθε κόμβο θα υπάρχει και διαστάυρωση θα υπάρχει τροχαίο ή βοηθητικό προσωπικό.

Ο αγώνας ξεκινάει από τον παραλίμνιο άξονα στη τοποθεσία Δογρή σε ένα μαγευτικό τοπίο. Οι περισσότεροι γνωρίζουν την τοποθεσία και έχουν δει τη φυσική ομορφιά του τοπίου. Από εκεί  κατευθυνόμαστε μέσα από τα χωρία της περιοχής σχεδόν παράλληλα με τη λίμνη προς το Αγρίνιο.

Στο σακουλάκι θα υπάρχει αυτοκόλλητο για να κολλήσετε στο σακίδιο που θα παραδώσετε έτσι ώστε να μεταφερθεί από την αφετηρία στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου- Κτίριο Πρώην Τράπεζας Ελλάδος. Καλό είναι να μην έχετε μαζί σας πολύτιμα αντικείμενα.

Επίσης μέσα στο σακουλάκι κάθε αθλητή θα βρείτε βραχιολάκι που επιβεβαιώνει τη συμμετοχή σας στον αγώνα. Με αυτό μπορείτε να συμμετέχετε στο pasta party που θα γίνει στις 22/10/2022 στη κεντρική πλατεία Αγρινίου και να έχετε εκπτώσεις στη λίστα καταστημάτων που θα αναρτήσουμε. Οι εκπτώσεις θα ισχύουν  τη Παρασκευή 21/10/2022 και το Σάββατο  22/10/2022.

 


AgrinioStories