20 Αυγούστου 2022

Μessolonghi by locals: Βόλτα με πριάρι

Το φετινό Πάσχα βρήκε το Μεσολόγγι πλημμυρισμένο από κόσμο
Από τη Μ. Πέμπτη έως και το Μ. Σάββατο βίωσαν όλοι την εμπειρία
που προσφέρει η βόλτα με το παραδοσιακό πριάρι

Το φετινό Πάσχα βρήκε το Μεσολόγγι πλημμυρισμένο από κόσμο που θέλησε μετά από πολύ καιρό να απολαύσει τις διακοπές του μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα και με λαχτάρα για όμορφες εικόνες και εμπειρίες που ο τόπος μας μπορεί να προσφέρει.

 Έτσι, η Μεγάλη Εβδομάδα αποτέλεσε μια εξαιρετική εμπειρία για ντόπιους και επισκέπτες να γνωρίσουν τη λιμνοθάλασσα και την πλούσια αλιευτική παράδοση του τόπου μας μέσα από τις βαρκάδες με παράλληλη οικοπεριήγηση στην Κλείσοβα που διοργάνωσε ο οργανισμός “ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ-MESSOLONGHI BY LOCALS”. 

Από τη Μ. Πέμπτη έως και το Μ. Σάββατο μικροί, μεγάλοι, φίλοι, οικογένειες, ντόπιοι και επισκέπτες βίωσαν την εμπειρία που προσφέρει η βόλτα με το παραδοσιακό πριάρι που θα τους μείνει αξέχαστη. Οι επιβαίνοντες στο πριάρι, με σύμμαχο τον καλό καιρό, περιηγήθηκαν στο ιβάρι όπου άκουσαν για τους τρόπους λειτουργίας του ιχθυοτροφείου, μετέβησαν στο νησάκι της Αγίας Τριάδας και ταξίδεψαν στα νερά της Κλείσοβας από την αρχαιότητα έως σήμερα μαθαίνοντας για τη δημιουργία της λιμνοθάλασσας και τη σημασία του υγροβιότοπου. 

Επίσης πολλοί ήταν εκείνοι που δεν έχασαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το κέντρο πληροφόρησης Local_Hub για να προμηθευτούν χάρτες και αναμνηστικά και να ενημερωθούν για τις δράσεις του Οργανισμού σχετικά με την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Τα θετικά σχόλια από την εμπειρία τους αυτή που αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις ταξιδιωτικές σελίδες, γεμίζουν τους Ντόπιους με αισιοδοξία και όραμα για ένα βιώσιμο μέλλον στον τόπο που αγαπάμε. 

 


AgrinioStories