Μεσολόγγι: Ομόφωνη απόφαση στήριξης του Νοσοκομείου

Ομόφωνη απόφαση στήριξης του Νοσοκομείου
Συμμετοχή του Δήμου στη στάση εργασίας των εργαζομένων στις 14/7/2022

 • Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης
  του Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου
  «Συμμαχία για το μέλλον»

Ανάληψη πρωτοβουλίας από τον Δήμο για κοινή συνάντηση των Δημάρχων της Αιτωλ/νίας για τον υγειονομικό χάρτη στο Νομό

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 8/7/2022, η οποία προκλήθηκε μετά από σχετικό αίτημα της παράταξής μας «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου έλαβε ΟΜΟΦΩΝΑ τις παρακάτω αποφάσεις:…..
Διαβάστε περισσότερα »

 • 1. Την υλοποίηση της πάγιας θέσης – αιτήματος αυτονόμησης και αποσύνδεσης του Νοσοκομείου μας από το Γ.Ν. Αιτωλ/νίας, που είναι σταθερό αίτημα όλων των φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης της ευρύτερης περιοχής από το 2016.
 • 2. Την άμεση στελέχωση με τις απαιτούμενες μόνιμες θέσεις ιατρών και ειδικότερα ενός (1) χειρουργού, δύο (2) αναισθησιολόγων, δύο (2) παιδιάτρων και ενός (1) ακτινοδιαγνώστη.
 • 3. Την άμεση αντικατάσταση, με νομοθετική ρύθμιση, μονήρων ειδικοτήτων που έχουν αποχωρήσει ή αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης, ήτοι: ενός (1) νευρολόγου, ενός (1) οφθαλμιάτρου και ενός (1) ΩΡΛ.
 • 4. Την κάλυψη όλων των κενών θέσεων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού με μόνιμες θέσεις και σε πρώτο στάδιο με προσλήψεις επικουρικού προσωπικού που έχουν παγώσει.
 • 5. Την άρση κάθε προσπάθειας αποψίλωσης της καρδιολογικής κλινικής με μετακινήσεις προς το Αγρίνιο, η οποία με τόσο κόπο και θυσίες στάθηκε στα πόδια της.
 • 6. Στη βάση των παραπάνω συγκροτεί επιτροπή υπό τον Δήμαρχο, τους επικεφαλής των παρατάξεων, τους φορείς της πόλης και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ώστε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και συναντήσεις προς κάθε κατεύθυνση (Υπουργείο Υγείας, 6η ΥΠΕ, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κ.λπ.).
 • 7. Την συμμετοχή του Δήμου στη στάση εργασίας που κήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου την Πέμπτη 14/7/2022 και ώρα από 12:00 έως 14:00, με χώρο συγκέντρωσης στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.
 • 8. Την ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους του Δημάρχου Μεσολογγίου για κοινή συνάντηση όλων των Δημάρχων της Αιτωλ/νίας με θέμα τον υγειονομικό χάρτη στο Νομό και κύρια στόχευση την αυτονόμηση – διαχωρισμό των δύο νοσηλευτικών μονάδων στο Νομό, με ταυτόχρονη και γενναία ενίσχυσή της σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

Η υπόθεση του Νοσοκομείου, για μια ακόμη φορά, πρέπει, κατά την άποψή μας, να περάσει στα χέρια της τοπικής κοινωνίας, όπως ακριβώς έγινε το 2016. Θεωρούμε ότι κανένας φορέας της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και οι συνδημότες μας, δεν πρέπει να απουσιάζουν από αυτή την προσπάθεια. Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή, για μια ακόμη φορά, πρέπει να μπουν μπροστά στις πάγιες διεκδικήσεις στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξουν οι απαραίτητες συναντήσεις και πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση (Υπουργείο Υγείας, 6η ΥΠΕ, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, συλλογικοί φορείς). Έχουμε την πεποίθηση ότι μέσα από την κοινή δράση όλων η όποια επιχειρούμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας θα αποτραπεί, σε πείσμα όσων στην πράξη έχουν δημιουργήσει καταστάσεις που θυμίζουν το απώτερο παρελθόν.

 


AgrinioStories