5 Ιουλίου 2022

Μεσολόγγι: «Ο κόμπος έφθασε στο χτένι!!»

Ο κόμπος έφθασε στο χτένι!!
Ήρθε η ώρα η Πολιτεία, αν και καθυστερημένα, να μεριμνήσει για τις υποδομές του Δήμου μας

Τεράστια προβλήματα έχει δημιουργήσει το νέο πέρασμα της κακοκαιρίας από το δήμο Ι.Π Μεσολογγίου. Μάλιστα το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό του Αιτωλικού και ήταν ίσο με 69 χιλιοστά.

Τα αντλιοστάσια δουλεύουν  κανονικά, όμως ο όγκος του νερού είναι τεράστιος με αποτέλεσμα αρκετοί δρόμοι  να πλημμυρίσουν.  Με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να βρίσκονται σε εξέλιξη  ενημερώνουμε τους Δημότες ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε εγρήγορση, για την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ι.Π Μεσολογγίου  σήμερα 4/12/2021 συγκαλείται έκτακτο συντονιστικό με την συμμετοχή όλων των αρμοδίων (Περιφέρεια, Πολιτική Προστασία κ.τ.λ) ενώ σε δήλωσή του ο κ.Λύρος ανέφερε σχετικά «Απευθύνω έκκληση σε όλους να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση και να μη διασχίζουν χείμαρρους ή ρέματα για κανένα λόγο, είτε πεζοί, είτε οδηγώντας κάποιο όχημα.

Ο δήμος μας επανειλημμένως αντιμετωπίζει πλημμύρες, είτε εντός των πόλεων (Μεσολόγγι, Αιτωλικό) είτε στις αγροτικές περιοχές των Οινιαδών.

Με συνεχή και εμπεριστατωμένα υπομνήματα έχω  περιγράφει την κατάσταση σε κάθε αρμόδιο φορέα και την  ανάγκη επείγουσας προώθησης των αντιπλημμυρικών της Ιόνιας Οδού και κυρίως διάθεσης μηχανημάτων και πιστώσεων για την αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών.

Η αποκατάσταση όλων αυτών των συσσωρευμένων ζημιών (βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα δύο τελευταία χρόνια) είναι δύσκολη από το δήμο μας με τα λίγα μέσα που διαθέτει.

Η δημοτική μας αρχή έχει αιτηθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση και προμήθεια μηχανημάτων για την διατήρηση της υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας της πολιτικής προστασίας του δήμου μας για την αποτροπή και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση κινδύνων και απειλών καθώς και την εξασφάλιση δυνατότητας άμεσης αντίδρασης.

Όλα τα παραπάνω έχουν εκτεθεί και προφορικά επανειλημμένα σε κυβερνητικά στελέχη. Πλέον απαιτούμε απτές πράξεις και ενίσχυση του ιστορικού Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι!! Οι δημότες δεν φταίνε σε τίποτα να βλέπουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται!

Ήρθε η ώρα η Πολιτεία, αν και καθυστερημένα, να μεριμνήσει για τις υποδομές του Δήμου μας» κατέληξε.

Σε επιφυλακή επίσης βρίσκεται ο Δήμος Ι.Π Μεσολογγίου με στόχο την αποτελεσματική προστασία των ανθρώπων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης ενημερώνουμε τους πολίτες ότι μπορούν να  μεταβούν στο ξενοδοχείο Liberty (τηλ.2631028050), για να προστατευθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

 

 

 

Χαρακτηρσιτικό της χθεσινής κατάστασης είναι η χθεσινή δημοσίευση του Duduca news με τίτλο:

«Πνίγηκε πάλι ο Δήμος Μεσολογγίου αλλά ευθύνη έχει…ο κακός μας ο καιρός!»

«Πολύ δύσκολη η σημερινή μέρα και ακόμα πιο δύσκολη η νύχτα, ολόκληρος ο Δήμος Μεσολογγίου είναι πραγματικά “πνιγμένος”

Άνθρωποι εγκλωβισμένοι», συνεχίζει, «περιμένουν με αγωνία για βοήθεια. Δεκάδες κλήσεις έχει δεχτεί η πυροσβεστική για τα πλημμυρισμένα σπίτια. Δεν έχουμε δει ακόμα τι ακριβώς γίνεται στα χωριά…

Οι Οινιάδες πρόσφατα είχαν πλημμυρίσει και πάλι, περιουσίες είχαν καταστραφεί και αύριο θα αναδειχθούν τα καινούρια προβλήματα που φυσικά απευχόμαστε.

Η νύχτα προβλέπεται μεγάλη και δύσκολη για πολλούς συνδημότες μας. Με το φως της ημέρας θα αποδειχθεί για άλλη μια φορά ότι κάποιοι υπεύθυνοι αρέσκονται μόνο σε επικοινωνιακά τερτίπια και ανακοινώσεις, προκαταβάλλοντας ένα αποτέλεσμα που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Ο Δήμος κάθε φορά προσπαθεί να αποδείξει τα αναπόδειχτα και αφήνει μια πόλη, τους δημότες και τις περιουσίες τους να ταλαιπωρούνται και να βουλιάζουν στη λάσπη και το νερό. Από την άλλη η Περιφέρεια δια στόματος της κυρίας Σαλμά, βιάστηκε να ανακοινώσει πριν λίγες μέρες την “ετοιμότητα” της να αντιμετωπίσει τα καιρικά φαινόμενα που αναμέναμε εδώ και μέρες.

Κάθε φορά μια από τα ίδια και στο τέλος μένει ένα χέρι απλωμένο να ζητάει οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση που προφανώς δεν διατίθεται στις αντιπλημμυρικές υποδομές για την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων…

Δείτε εικόνες που αντικατοπτρίζουν ένα μικρό μόνο μέρος από τα προβλήματα που δημιούργησε η σημερινή καταιγίδα, από την ανάρτηση της Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου», καταλήγει:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες Duduca news


AgrinioStories