Μεσολόγγι: Με επιτυχία οι βιωματικές των Ντόπιων

Μεσολόγγι των Ντόπιων:
Η πρωτοβουλία και η συνεργασία των ντόπιων κέρδισε τις εντυπώσεις

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το τριήμερο της 25ης Μαρτίου το Μεσολόγγι και το κέντρο πληροφόρησης των Ντόπιων στο «Local Hub» από το οποίο προμηθεύτηκαν χάρτες που έχει δημιουργήσει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ-MESSOLONGHI BY LOCALS», ενημερώθηκαν για τους επισκέψιμους χώρους και τα σημεία ενδιαφέροντος στην περιοχή του Μεσολογγίου και διάλεξαν αναμνηστικά και μικροδώρα. 

Αρκετοί ήταν οι επισκέπτες που επέλεξαν να ανακαλύψουν την μαγεία του Μεσολογγίου μέσα από τις βιωματικές δραστηριότητες που διοργανώνουν οι Ντόπιοι με στόχο να αναδείξουν την πολιτιστική ταυτότητα του Μεσολογγίου. Βόλτες με γαΐτα και οικοπεριήγηση, ψάρεμα στα ιβάρια και ενημέρωση για τους παραδοσιακούς τρόπους αλιείας, εργαστήριο παστώματος, εργαστήριο κεραμικής αλλά και βόλτες στις αρχιτεκτονικές και ιστορικές διαδρομές που έχει δημιουργήσει ο οργανισμός ήταν μερικές από τις δραστηριότητες που εμπλούτισαν το Σαββατοκύριακο των επισκεπτών. 

Τα τοπία, τα χρώματα, η άγρια φύση, η αλιευτική παράδοση, η τοπική γαστρονομία μάγεψαν τους επισκέπτες. Είναι ευχάριστο το γεγονός πως οι ντόπιοι αναλαμβάνουν δράση, συνεργάζονται και με υπεύθυνο τρόπο αναδεικνύουν τον τόπο τους. Έτσι το Μεσολόγγι έμεινε στο μυαλό των επισκεπτών ως ένας τόπος με μοναδική φυσική ομορφιά αλλά και ντόπιους που θέλουν ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο τους και κάνουν κάτι για να το δημιουργήσουν. 

Επισκεφτείτε και εσείς τον οργανισμό «ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ – MESSOLONGHI BY LOCALS»,  για να προμηθευτείτε χάρτες, πληροφοριακό υλικό για τα αξιοθέατα της πόλης και αναμνηστικά από τοπικούς καλλιτέχνες αλλά και για να ενημερωθείτε για τις βιωματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που διοργανώνει ο οργανισμός σε συνεργασία με φορείς και τοπικούς επαγγελματίες.

Γνωρίστε το έργο του οργανισμού στην ιστοσελίδα τους: https://messolonghibylocals.com

 


AgrinioStories