Μεσολόγγι – Δήμος για τα παιδιά μας: «Με έκπληξη»

  • Ανακοίνωση της Δημοτικής παράταξης Δήμος για τα παιδιά μας

«Με έκπληξη διαβάσαμε πως ξεκινά η ανάπλαση
της κεντρικής πλατείας της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου»

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο η παράταξη Δήμος για τα παιδιά μας, σχολιάζοντας προηγούμενη ανακοίνωση της Δημτοικής αρχής της πόλης.

Και συνεχίζει:

«Για την πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών υπενθυμίζουμε πως η σύμβαση του έργουέχει υπογραφεί από το καλοκαίρι του 2021, δηλαδή προ επταμήνου περίπου, ενώ σήμεραυπάρχει διακοπή εργασιών για το εν λόγω έργο.

Η καθυστέρηση του έργου είναι καθαρά ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, που για άλλη μιαφορά κωλυσιεργεί και σύρθηκε σε επανεκκίνηση μετά την προειδοποίηση των αρχώνΧρηματοδότησης, ότι το έργο κινδυνεύει με απένταξη , με ξεκάθαρο κίνδυνο να χαθούν γιατο Δήμο 600.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση με τέτοιες αναίτιες καθυστερήσεις πλήττεται βαθύτατα το κύρος και η αξιοπιστία του δήμου μας.Οι αιτιάσεις περί λαθών στις μελέτες μόνο ως αστείες τις εκλαμβάνουμε και αυτό γιατί οιμελέτες βάσει των οποίων δημοπρατήθηκε το έργο ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ από την ΟικονομικήΕπιτροπή της οποίας Πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος.

Δεν αντιληφθήκατε λοιπόν τις αστοχίες κύριε Δήμαρχε , αν και κάτοχος διπλής ιδιότητας(Δημάρχου και Μηχανικού);

Ακόμη και έτσι λοιπόν η ευθύνη είναι απόλυτα δική σας κύριε Δήμαρχε.

Συμμετείχαμε στην σύσκεψη προκειμένου το έργο να βρει το βηματισμό του και σας προτείναμε λύσει σε όλα τα ζητήματα που επικαλεστήκατε. Ευελπιστούμε να μην χαθείάλλος χρόνος με περαιτέρω ζημία για τους καταστηματάρχες και την Πόλη γενικότερα.

Υ.Γ. είναι πολύ ευχάριστο που εγκρίθηκε το πρόγραμμα Αγροτικής Οδοποιίας. Οφείλουμε όμως να παρατηρήσουμε τα εξής. 1) Σε ένα Δήμο όπως το δικό μας κάθε δημοτική αρχή οφείλει να έχει σε εξέλιξη σε ετήσια βάση προγράμματα αγροτικής οδοποιίας με δικούς της πόρους ανεξάρτητα από τυχόν προγράμματα τέτοιου τύπου στα οποία μπορεί να υποβάλλει προτάσεις και να εγκριθεί. 2) Επειδή οι ανάγκες είναι άμεσες καλούμε τη δημοτική αρχή να τρέξει το εγκεκριμένο πλέον έργο άμεσα και όχι όπως σε περιπτώσεις όπως της πλατείας Μεσολογγίου, του ΔΑΚ Μεσολογγίου κλπ που είναι εγκεκριμένα από διετίας και πλέον και δεν υλοποιούνται.»

 

 


AgrinioStories