5 Φεβρουαρίου 2023

Μεσολόγγι: Αποκαλυπτήρια τοιχογραφίας Μιαούλη

Αποκαλυπτήρια της τοιχογραφίας του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη
στο κτίριο του Λιμενικού Ταμείου Μεσολογγίου

Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, όπου με τις 15θήμερες εκδηλώσεις του Δήμου, το μήνυμα της Εξόδου ταξιδεύει» στα πέρατα της γης. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Εορτών Εξόδου 2022, αύριο, Τρίτη 5 Απριλίου διοργανώνεται, για πρώτη φορά, μια σημαντική  εκδήλωση, προς τιμήν του Ήρωα της Ύδρας Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη,  που συνέδραμε με τον δικό του μοναδικό  τρόπο το πολιορκημένο Μεσολόγγι.

Στις 7.30 μμ θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της τοιχογραφίας του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη επί του κτιρίου του Λιμενικού Ταμείου στο λιμάνι.

Θα συμμετάσχουν χορευτικοί σύλλογοι του Δήμου μας ενώ προηγουμένως, στις 6.30 μμ στην προτομή του, που βρίσκεται στην Τουρλίδα θα πραγματοποιηθεί κατάθεση  στεφάνων και θα αποδοθούν τιμές από την Δημοτική Φιλαρμονική «Χρήστος Καψάλης».

Την  εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και την ομιλία του ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, ενώ η Φιλόλογος , Έλενα Σπίνουλα Ζαβιτσανάκη θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα: “Ανδρέας Μιαούλης Σύμβολο Ακατάλυτο της Θαλασσινής Αρετής των Ελλήνων”

 

 


AgrinioStories