Μεσολόγγι – Ανακοινώσεις αντιδημάρχων

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου
Ανακοινώσεις αντιδημάρχων
Νίκου Καραπάνου και Περσεφώνης Μελαχρή

Με ανακοινώσεις που απέστειλαν προς τα μέσα ενημέρωσης του νομού οι αντιδήμαρχοι του Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος και Περσεφώνη Μελαχρή, αναφέρονται στο έργο που υλοποίησαν κατά την προηγούμενη περίοδο στο Δήμο Μεσολογγίου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Νίκος Καραπάνος – Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου:

«Στο ξεκίνημα  αυτής της προσπάθειας, βασική προϋπόθεση και στόχος μας ήταν και παραμένει να είμαστε χρήσιμοι. Δε θα αναφέρω  για το τι  βρήκα και τι παρέλαβα.  Δικαιούμαι, όμως, πιστεύω να πω τι αφήνω  φεύγοντας από Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Πολιτικής Προστασίας και  Πολεοδομίας  συνολικά .

 Στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος δοκιμάστηκε τα τελευταία 3 χρόνια από  ακραία καιρικά φαινόμενα. Είμαστε παρόντες από την πρώτη και κάθε στιγμή  συμπαραστεκόμενοι στους συμπολίτες μας, όπου και όπως μας χρειάστηκαν,  με τη διάθεση μηχανημάτων και συνεχών παρεμβάσεων , σε άμεση και διαρκή συνεργασία με οποιαδήποτε  εμπλεκόμενη υπηρεσία,  όπως, Πολιτική  Προστασία  Περιφέρειας, Πυροσβεστική υπηρεσία και οποιαδήποτε  φορέα, με αποτέλεσμα να ανταποκριθούμε επαρκώς, σε σύγκριση με το μέγεθος της καταστροφής!

Μετεστεγάστηκαν  οι  υπάλληλοι του Κέντρου Κοινότητας που ήταν στοιβαγμένοι μέσα σε αχανείς χώρους, με κάκιστες  συνθήκες εργασίας. Πλέον το Κέντρο Κοινότητας στεγάζεται σε χώρο καλαίσθητο και λειτουργικό και εξυπηρετεί εκατοντάδες πολίτες καθημερινά. Η δημοτική αστυνομία ανύπαρκτη, οι υπάλληλοι της ούτε καρέκλα να καθήσουν δεν είχαν , πλέον μια υπηρεσία υπολογίσιμη, μάχιμη και αποτελεσματική.  Η Πολεοδομία, σκόρπια σε διάφορα σημεία και γραφεία του δημαρχείου,  είναι έτοιμη τώρα  να συγκεντρωθεί σε έναν χώρο προσπαθώντας για το καλύτερο, παρόλη την μεγάλη έλλειψη σε εξειδικευμένο προσωπικό .

Άφησα, τέλος, το μεγάλο κεφάλαιο των αδέσποτων.. Παρόλη την πολεμική και λυσσαλέα επίθεση των συμφερόντων,  παραδίδω ένα πρόγραμμα δημιουργίας καταφυγίου,  εγκεκριμένο, έτοιμο για δημοπράτηση ,αξίας 525.000 ευρώ. Καθώς και 40.000 εγκεκριμένο πρόγραμμα για υλικοτεχνική υποδομή.   Από ελάχιστα τσουβάλια, μηδαμινές στειρώσεις και παροχή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας στα αδέσποτα του Δήμου μας, πάνω από  700 στειρώσεις  τα έτη 2020- 21- 22.  Πάνω από 8.000€ κατά   έτος ,σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη  και πάνω από 100 τσουβάλια τροφή ανά μήνα  τα τελευταία αυτά έτη. Αισθητή μείωση στους δρόμους και στις πλατείες, προσφέροντάς τους  ασφάλεια  σε έναν χώρο, που με την φιλοζωική φροντίδα, λειτουργεί με συνθήκες αξιοπρέπειας και συνθηκών καλής διαβίωσης για πάνω από 80 αδέσποτα  στην Κατοχή !

Σε όλη αυτή την προσπάθεια,  δεν θα κατάφερνα  τίποτα αν δεν είχα την συμπαράσταση του δημάρχου, των υπηρεσιακών υπαλλήλων του Δήμου  και των συναδέλφων αυτοδιοικητικών.

Ευχαριστώ πολύ όλους  και ιδιαίτερα τον δήμαρχο,  κο Κώστα  Λύρο  για  την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και συνεχίζει να μου δείχνει, αναθέτοντάς μου πλέον ένα νέο πόστο, ως αντιδήμαρχο  Οικονομικών & Διοικητικών .

Συνεχίζουμε με αγάπη και υπερηφάνεια για τον τόπο μας !»

Περσεφώνη Μελαχρή – Αντιδήμαρχος Έργων Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου:

«Με αίσθημα ευθύνης για τη νέα θέση που μου ανέθεσε ο Δήμαρχος της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς το πρόσωπό του για την εμπιστοσύνη του να μου αναθέσει ένα πολύ δημιουργικό ρόλο στη διοίκηση του τόπου μας. Η εργασία είναι για εμένα ζωή και όταν μάλιστα πρόκειται για το καλό του τόπου μας, δε διστάζω να αναλαμβάνω όλο και πιο δύσκολους ρόλους.

Με την ίδια και περισσότερη όρεξη όπως και στον τομέα Καθαριότητας και Πρασίνου, έτσι και στον τομέα των Έργων θα δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις μαζί με τον έμπειρο μηχανικό, ανιδιοτελή και ακούραστο Δήμαρχο, με μόνο στόχο το καλό των δημοτών μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στο τμήμα Καθαριότητας και Πρασίνου με τους οποίους δουλέψαμε δίπλα – δίπλα για να προσφέρουμε το καλύτερο εφικτό αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι πως αντιμετωπίσαμε μεγάλες δυσκολίες και ελλείψεις σε ένα νευραλγικό και ταυτόχρονα προβληματικό τομέα. Γιατί, ναι, υπάρχουν εργαζόμενοι που υπερβάλλουν εαυτόν και με αγάπη προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τόπο και  σέβονται την εργασία τους.

Θα μπορούσαμε μαζί να έχουμε κάνει πολύ περισσότερα, αν στον αντίποδα δεν συναντούσαμε εμπόδια, ριζωμένες αθέμιτες τακτικές και παράγοντες αρνητισμού, κυρίως από ανθρώπους με θέσεις ευθύνης, που είτε θεωρώντας ότι ασκούν αντιπολιτευτική δράση είτε δεν έχουν λάβει σοβαρά υπόψη τις αρμοδιότητές τους, δεν παράγουν έργο. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι παραδίδω στον νέο αντιδήμαρχο την καθαριότητα και το πράσινο της πόλης σε μία αξιοπρεπή και πολύ βελτιωμένη κατάσταση σε σχέση με το τι παρέλαβα και με δεδομένες μάλιστα τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε μετά τη φωτιά στο ΧΥΤΑ μας. Ευχαριστώ επίσης τους Δημότες που συνεργάστηκαν και σεβάστηκαν την προσπάθειά μας, γιατί στις δυσκολίες η συνεργασία πρέπει να είναι πολύπλευρη.

Θα καταβάλλω όλες μου τις δυνάμεις να φανώ αντάξια των προσδοκιών στη νέα μου θέση. Εύχομαι να έχουν απόλυτη επιτυχία όλοι οι αντιδήμαρχοι στις νέες και στις παραμένουσες θέσεις τους, για το καλό αυτού του πανέμορφου τόπου!»

 


AgrinioStories