10 Ιουνίου 2023

Μεσολόγγι 21/5 – «Η Χώρα των Πουλιών»

«Η Χώρα των Πουλιών»
την Κυριακή 21 Μαΐου 2023 στο Μεσολόγγι
στο Αμφιθέατρο της ΠΔΕ (Λεβίδου & Κύπρου),
στις 7:00 το απόγευμα

Μια εκπαιδευτική θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε Αμαλιάδα, Πάτρα και Μεσολόγγι.  «Η Χώρα των Πουλιών», είναι μια διασκευή του Γιάννη Καλαντζόπουλου πάνω στην πιο ποιητική κωμωδία του Αριστοφάνη. Η παράσταση αφηγείται το πιο παλιό και το πιο ευγενικό όνειρο του Ανθρώπου να ξεπεράσει τον εαυτό του και να πετάξει πάνω από τα στραβά κι ανάποδα του κόσμου μας, σε μια χώρα ιδανική, γεμάτη χαρά και ομορφιά.

Στα αρχαία χρόνια, όταν η Αθήνα και η Σπάρτη πολεμούσαν μεταξύ τους, δυο Αθηναίοι πολίτες, ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, μην αντέχοντας πια τα δεινά του πολέμου -τη φτώχεια, την εξαθλίωση και τη διαφθορά- αποφασίζουν να φύγουν και να βρουν κάποια άλλη πόλη για να ζήσουν χωρίς βάσανα.Remaining Time-0:14Fullscreen

Στον δρόμο συναντούν τον κυρ-Έποπα, τον Τσαλαπετεινό που, πριν γίνει πουλί, ήταν άνθρωπος. Αυτός τους εξηγεί ότι τέτοια πόλη δεν υπάρχει και πως μόνο τα πουλιά ζουν ελεύθερα κι ευτυχισμένα, χωρίς πολέμους και συμφορές. Τότε ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης αποφασίζουν να ζήσουν κι αυτοί σαν τα πουλιά και να φτιάξουν μαζί τους μια καινούρια πόλη, απαλλαγμένη από τα ελαττώματα των ανθρώπινων πόλεων. Μια πόλη ειρηνική, ελεύθερη και ευτυχισμένη, που θα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες των ανθρώπων και στον Όλυμπο, όπου κατοικούν οι αθάνατοι θεοί. Όλα τα πουλιά συμφωνούν με την ιδέα τους και χτίζουν μαζί τους την ονειρεμένη «Νεφελοκοκκυγία», την ιδανική Χώρα των Πουλιών.

 Όμως το νέο διαδίδεται γρήγορα και αρχίζουν να καταφθάνουν ένας – ένας διάφοροι άνθρωποι -τεμπέληδες, τρακαδόροι και εκμεταλλευτές- που θέλουν να επωφεληθούν και να κερδοσκοπήσουν. Αλλά και οι θεοί δεν βλέπουν με καλό μάτι αυτήν την καινούρια Πολιτεία που απειλεί να τους στερήσει τα προνόμιά τους.

Τι θα γίνει τελικά; Θα καταφέρουν οι δυο φίλοι μας να σώσουν τη Χώρα των Πουλιών;

Συντελεστές

  • Διασκευή – Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζόπουλος
  • Μουσική: Δημήτρης Λέκκας
  • Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Οικονόμου
  • Βοηθός Σκηνοθέτη: Ειρήνη Ευαγγελάτου
  • Χορογραφίες: Κατερίνα Ανδριοπούλου
  • Βοηθός Χορογράφου: Ηλιάνα Παρασκευοπούλου
  • Ηθοποιοί: Γκογιάνος Ηλίας, Θεοδωράκης Μιχάλης, ΜουντζουρέαςΝώντας, Φρίγγης Νάσος,
  • Βασιλείου Βάσια, Ειρήνη Ευαγγελάτου, Βασιλική Κούλη, Βιργινία Μιχαήλ, Ελευθερία Μπουρανή,
  • Χριστίνα Μωρόγιαννη, Ηλιάνα Παρασκευοπούλου.

Μεσολόγγι, την Κυριακή 21 Μαΐου και ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο της ΠΔΕ (Λεβίδου & Κύπρου)

Η παράσταση και στο Μεσολόγγι θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και στην πόλη του Μεσολογγίου όπως και στις άλλες πόλεις.

 

 


AgrinioStories