11 Αυγούστου 2022

Μεσολόγγι: «1η Μάη τιμούμε την εργατική τάξη»

«Όλοι την Κυριακή 1η Μάη στην απεργιακή συγκέντρωση
στην Κεντρική πλατεία Μεσολογγίου στις 10.30.»

«Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι, τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στον δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης», αναφέρουν σε κοινό κάλεσμα που έχουν κοινοποιήσει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του Μεσολογγίου για την ημέρα της πρωτομαγιάς.

«Η μέρα αυτή δείχνει το δρόμο», συνεχίζει το κάλεσμα, «για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, είναι φάρος στον αγώνα μας για μια κοινωνία που στο επίκεντρο θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Καμιά αυταπάτη, καμιά παραπλάνηση δεν επιτρέπεται. Μένουμε δυνατοί , ενωμένοι, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας και τις διεκδικήσεις μας.

Εδώ και τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για:

  • Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιονδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα.
  • Επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825 ευρώ κατώτερο μεικτό μισθό.
  • Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού.
  • Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην Ενέργεια, στα καύσιμα.
  • Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
  • Στηρίζουμε τον αγώνα των κατοίκων των γύρω χωριών που πλήττονται από την κατάρρευση της γέφυρας του Ευήνου και τα αιτήματα της επιτροπής αγώνα για άμεση αποκατάσταση των ζημιών για να επιστρέψουν στις ζωές τους!

Συνεχίζουμε τον αγώνα», καταλήγει. «Τιμούμε την 1η Μάη δίνοντας υπόσχεση στους αγωνιστές της τάξης μας που θυσιάστηκαν, ότι θα αγωνιστούμε μέχρι την τελική νίκη, ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΖΗΤΩ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
«ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» Ε.Κ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
«ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» (ΣΕΠΕ-Α’ΕΛΜΕ)
«ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ»

 


AgrinioStories