29 Μαΐου 2023

Μεσολόγγι 10/9 – 9ος Ανοικτός Κωπηλατικός

Το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022,
διοργανώνεται ο 9ος Ανοικτός Κωπηλατικός αγώνας
στο όμορφο και γραφικό Μεσολόγγι
Δείτε το Νέο Πρόγραμμα των αγώνων 

Ο Ν.Ο.Μεσολογγίου με το Δήμο ΙΠ Μεσολογγίου συνδιοργανώνουν τον Ανοικτό Κωπηλατικό αγώνα με την ονομασία «9ος Κωπηλατικός Διάπλους Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου 2022, για τα σκάφη Κάνοε/Καγιάκ Σπρίντ, Κάνοε/Καγιάκ Σλάλομ, Ωκεανικό καγιάκ, Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας SUP και όλους τους τύπους Κωπήλατων σκαφών».

Ο αγώνας είναι μεσαίων αποστάσεων περίπου 14 Km, και θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 στις 14.00, με αφετηρία την παραλία Τουρλίδας, εντός των δημοτικών αλυκών, στο νέο Μουσείο Άλατος και τερματισμό στον ίδιο χώρο.

Η συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση είναι ένας ανοιχτός ανεπίσημος αγώνας. Η διοργάνωση δίνει περισσότερη έμφαση στη γιορτή και την παρουσίαση των αθλημάτων, των πληρωμάτων τους και την προώθηση του εναλλακτικού αθλητικού τουρισμού στην περιοχή.

Νεώτερη ενημέρωση σχετικά με το Κωπηλατικό Διάπλου 2022

«Αγαπητοί φίλοι σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας να κωπηλατήσετε στα όμορφα, φιλόξενα και ιστορικά νερά μας», αναφέρει νεώτερη ενημέρωση του ΝΟΜ. «Δυστυχώς τα διαθέσιμα τουριστικά μας καγιάκ έχουν εξαντληθεί. Όσοι θέλετε να συμμετέχετε ακόμα και την τελευταία στιγμή, θα πρέπει να έχετε δικό σας σκάφος.

Επίσης σας ενημερώνουμε», συνεχίζει η ενημέρωση, «ότι επειδή πλέον η ημέρα έχει μικρύνει και σκοτεινιάζει νωρίς, η εκκίνηση του κωπηλατικού διάπλου θα γίνει το αργότερο στις 16.00 αντί για τις 17.00 . Ως συνέπεια όλο το πρόγραμμα της δράσης θα μεταφερθεί μία ώρα νωρίτερα.

NEO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ Σάββατο 10-9

Προσέλευση αθλητών –εγγραφές: 14.00 έως 15.00

Ενημέρωση αθλητών: 15.30

Εκκίνηση:16.00 το αργότερο.

Λήξη: Υπολογίζεται γύρω στις 20.30

Στο τερματισμό θα δοθούν φρουτοσαλάτες, νερά, αναμνηστικά έπαθλα και Tsirt συμμετοχής σε όλους.

Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος και της τοποθεσίας του διάπλου αν οι καιρικές συνθήκες το απαιτήσουν.

Επίσης λόγω της πανδημίας θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα προβλέπονται εκείνη την ημερομηνία.»

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Οι αθλητές πρέπει να διαθέτουν θεωρημένο αθλητικό ιατρικό δελτίο .

Οι αλλοδαποί θα συμμετάσχουν βάση των στοιχείων των διαβατηρίων τους.

Όσοι δεν έχουν αθλητική ιδιότητα, ημεδαποί και αλλοδαποί, θα τους δοθεί υπεύθυνη δήλωση να υπογράψουν ότι κατέχουν ιατρικό πιστοποιητικό υγείας με άδεια συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες, ότι γνωρίζουν κολύμβηση και αγωνίζονται με δική τους ευθύνη.

Όσοι συμμετέχοντες το επιθυμούν μπορούν να λάβουν ιατρικό πιστοποιητικό από τον Καρδιολόγο της διοργάνωσης δωρεάν, την ίδια ημέρα στο χώρο της διοργάνωσης.

Επίσης θα τηρηθούν τα όποια υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία, για τα οποία οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν εγκαίρως μετά το πέρας των εγγραφών.

 

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν από σήμερα και τελειώνουν την 4-9-2022. Πρέπει να σταλούν στο email lagooncrossing@hotmail.com

Το κόστος συμμετοχής για τους συμμετέχοντες που διαθέτουν δικό τους σκάφος είναι μηδενικό για όσους δεν έχουν δικό τους σκάφος, θα υπάρχει δυνατότητα να ενοικιάσουν τουριστικό καγιάκ από τον ΝΟΜεσολογγίου με επιπλέον 10 ευρώ ανά άτομο.

Η ημερομηνία αυτή είναι καταληκτική για τη διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών από πλευράς του διοργανωτή, ειδικά για όσους δεν διαθέτουν δικό τους σκάφος.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να προσκομίσουν Ιατρική βεβαίωση που να βεβαιώνει την καλή υγεία του αθλητή και ότι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα του κορωνοιού και υπεύθυνη δήλωση.

Οι ανήλικοι (κάτω των 18 ετών) πρέπει να έχουν ανάλογη υπεύθυνη δήλωση με ενυπόγραφη συγκατάθεση του κηδεμόνα με το γνήσιο της υπογραφής.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να δηλώνουν το είδος του σκάφους που θα συμμετέχουν.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο του ΝΟΜεσολογγίου 2631026970 ή 6974271607, email: lagooncrossing@hotmail.com ή στο site του ομίλου ΕΔΩ

 


agriniostories