27 Ιανουαρίου 2023

Μερμίγκης: Η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου δεν θα είναι δεδομένη

Η ασφαλής και η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου μας,
από εδώ και πέρα, δεν θα είναι δεδομένη.  Θα παραμένει ζητούμενη

  • του Στέλιου Μερμίγκη*

Είμαι σε άδεια και δεν μπορούσα να πιστέψω την είδηση που μόλις διάβασα.

Μιλώ για την παραίτηση του διευθυντή της Καρδιολογικής κλινικής Γιώργου Αλμπάνη.

Έχω γράψει ξανά για συναδέλφους που παραιτούνται από το νοσοκομείο μας, γιατί δεν αντέχουν άλλο να στίβονται καθημερινά και δυστυχώς είναι πλούσιο το ιστορικό του νοσοκομείου Αγρινίου από παραιτήσεις γιατρών που είναι άξιοι επιστήμονες, καλοί συνεργάτες, χρήσιμοι εντέλει για τους ασθενείς. Ξαναζούμε λοιπόν το έργο του 2014 με την διάλυση της Καρδιολογικής πάλι από παραιτήσεις γιατρών λόγω των απαράδεκτων εργασιακών συνθηκών.

Να θυμίσω εδώ ότι η προσπάθεια που έγινε από τότε για τη στελέχωση της ευοδώθηκε μετά από 3 χρόνια σχεδόν με τον ερχομό ως διευθυντή του κ. Αλμπάνη, ενός νέου ανθρώπου με εξαιρετικό βιογραφικό και όρεξη για δουλειά κάτι που το απέδειξε αμέσως με το πως οργάνωσε την κλινική φέρνοντας έστω και ως επικουρικούς νέους πολύ ικανούς καρδιολόγους.

Αποκτήθηκε λοιπόν ξανά η εμπιστοσύνη του κόσμου τουλάχιστον για το νευραλγικό αυτό κομμάτι ενώ πολύ πρόσφατα άρχισε να εξυφαίνεται ένα σχέδιο για πιο μεγαλεπήβολα πράγματα όπως αυτού της δημιουργίας ενός αιμοδυναμικού τμήματος. Όλα αυτά βέβαια πλέον ακούγονται ως κακόγουστο αστείο.

Η παραίτηση του Γιώργου Αλμπάνη δημιουργεί επί της ουσίας παύση της λειτουργίας της Καρδιολογικής κλινικής μιας και παραμένει μόλις ένας γιατρός και αυτός συμβασιούχος.

Η ασφαλής και η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου μας από εδώ και πέρα δεν θα είναι δεδομένη αλλά θα παραμένει ζητούμενη.

Πρέπει επειγόντως η τοπική κοινωνία να αντιδράσει με κάθε τρόπο μπροστά στη θλιβερή αυτή εξέλιξη, απαιτώντας από όλους όσους παίρνουν τις αποφάσεις να εφαρμοστούν όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου μας.

Φτάνουν πιά οι μεγαλοστομίες τους και οι κοροϊδίες τους.

 

Ο Στέλιος Μερμίγκης είναι φαρμακοποιός στο νοσοκομείο Αγρινίου και εκπρόσωπος του νοσοκομείου στην ΠΟΕΔΗΝ


AgrinioStories

Τα επιλεγμένα και ενυπόγραφα άρθρα
δεν εκφράζουν απόλυτα και απαραίτητα τις θέσεις του Agriniostories