3 Δεκεμβρίου 2021

Μεγάλη η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Β ΕΛΜΕ

Κακός καιρός για την παιδεία
Ικανοποίηση για την συμμετοχή από την Β’ ΕΛΜΕ

Παρά τις όχι καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην πόλη του Αγρινίου σήμερα το μεσημέρι στο Αγρίνιο ένας σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Β’ ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Αγρινίου-Θέρμου, για τη διοργάνωση συλλαλητηρίου, δίνοντας μαθήματα Δημοκρατίας απέναντι στον «πόλεμο» που άνοιξε μαζί τους η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία της Δευτέρας, όχι μόνο στο Αγρίνιο, αλλά σε ολόκληρη της χώρα, όπως αναφέρουν τα έγκυρα ειδησεογραφικά site των Αθηνών είναι η απάντηση που δίνουν σήμερα όλοι οι εκπαιδευτικοί στις πλατείες και τους δρόμους των μεγάλων πόλεων.

«Τεράστια πορεία στο κέντρο της Αθήνας», αναφέρει το ενημερωτικό site alfavita.gr «Χιλιάδες εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν νωρίτερα έξω από το Εφετείο Σε εξέλιξη είναι η δυναμική πορεία των χιλιάδων εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση, στο κέντρο της Αθήνας. Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αυτή την ώρα κατευθύνονται προς το Σύνταγμα, συγκεντρώθηκαν νωρίτερα, έξω από το Εφετείο Αθηνών όπου εκδικάζεται η έφεση που άσκησε το υπουργείο Παιδείας επί της πρωτόδικης απόφασης, η οποία έκρινε την απεργία-αποχή τους από την αξιολόγηση παράνομη, ζητώντας να κριθεί και καταχρηστική».

 

 

Στη συγκέντρωση της Πλατείας του Αγρινίου μίλησαν: ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ, Γιώργος Κατσίφας, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Γιώργος Αλεξόπουλος, η γραμματέας και γραμματέας και η γενική γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Αγρινίου-Θέρμου, Νίκη Ράπτη και Μάρθα Σαράκη, αντίστοιχα.

 


AgrinioStories