3 Δεκεμβρίου 2021

Λαγούδης για Παπαδόπουλο: Δίκην δικαστή κρίση

  • Ανακοίνωση Γεώργιου Λαγούδη Πρόεδρου ΔΕΥΑΜ

Γιώργος Λαγούδης για Πάνο Παπαδόπουλο:
Απορούμε για την δίκην δικαστή κρίση του

Με ανακοίνωση του ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Παπαδόπουλος παραπονιέται για «προκλητικές αναθέσεις» (δείτε ΕΔΩ) σε δικαστικές υποθέσεις της ΔΕΥΑΜ, κάποιες εκ των οποίων,  χαρακτηρίζει μάλιστα και ως «χαμένες»

Αναφέρεται κατ’αρχήν σε σοβαρή ποινική υπόθεση, για την οποία δεν μπήκε καν στον κόπο να αναρωτηθεί τι αφορά, παρά μόνο κρίνει ως ειδικός, ότι το ποσό είναι υπερβολικό. Από την αγωνία του βέβαια να βγάλει  «λαβράκι», ξεχνά ή αποκρύπτει τεχνηέντως να διαβάσει στην απόφαση, ότι το ποσό είναι με ΦΠΑ.

 Ως έμπειρος αυτοδιοικητικός θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οι «χαμένες» υποθέσεις αφορούν η μεν πρώτη, τελεσίδικη δικαστική απόφαση εξαιτίας της οποίας πρέπει να επιστραφούν στην ΔΕΥΑΜ συνολικά 164.520,94 ευρώ, που κατέβαλε αχρεωστήτως για εργατικές απαιτήσεις και οι οφειλέτες δεν τα αποδίδουν, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται η ΔΕΥΑΜ  να κάνει άλλον δαπανηρό δικαστικό αγώνα για τα αυτονόητα, η δε δεύτερη συνολικό ποσό 119.329,39 ευρώ, που επίσης αφορά εργατικές απαιτήσεις, που ο Άρειος Πάγος έχει κρίνει σε άλλες περιπτώσεις, ότι δεν είναι βάσιμες, γι’αυτό μελετάται η ανάγκη προσφυγής στο δικαστήριο αυτό.

 Κατόπιν αυτών απορούμε για την δίκην δικαστή κρίση του, ότι είναι χαμένες υποθέσεις. Και τα δύο ποσά έχουν πληρωθεί από τα ταμία της ΔΕΥΑΜ δηλαδή από τα χρήματα των συνδημοτών μας. Είναι λοιπόν πολύ ωραίο και εύκολο να κάνεις τον χουβαρντά με ξένα χρήματα… Το δύσκολο είναι να κρατάς όρθια μια δημοτική επιχείρηση και να προστατεύεις το δημόσιο χρήμα.

 


AgrinioStories | Δελτίο Τύπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *