6 Φεβρουαρίου 2023

Μεσολόγγι – ΚΟΒ ΚΚΕ: «Η υγεία σε κίνδυνο»

ΚΟΒ ΚΚΕ Μεσολογγίου:
«Η υγεία των κατοίκων της περιοχής βρίσκεται σε κίνδυνο»

«Η υγεία των κατοίκων της περιοχής βρίσκεται σε κίνδυνο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Μεσολογγίου του ΚΚΕ, «καθώς παραμένουν οι τραγικές ελλείψεις, συνεχίζεται το απαράδεκτο καθεστώς των αποσπάσεων και μετακινήσεων και δεν γίνεται πρόσληψη μόνιμων γιατρών.»

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΚΟΒ Μεσολογγίου του ΚΚΕ καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα όλους τους δημότες ενάντια στην συνεχόμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου και τον κίνδυνο κλεισίματος, να διεκδικήσουν τώρα τη στελέχωση με απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η υγεία των κατοίκων της περιοχής βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς παραμένουν οι τραγικές ελλείψεις, συνεχίζεται το απαράδεκτο καθεστώς των αποσπάσεων και μετακινήσεων και δεν γίνεται πρόσληψη μόνιμων γιατρών.

Απ’ τον καινούργιο υγειονομικό χάρτη της κυβέρνησης και το «νέο ΕΣΥ» φαίνεται να απουσιάζουν η υγεία και η ζωή του λαού, καθώς οι κατευθύνσεις της ΕΕ επιτάσσουν την εμπορευματοποίηση της υγείας στέλνοντας στον καιάδα τα δικαιώματά μας, γιατί μας αντιμετωπίζουν σαν κόστος.

Οι ευθύνες βαραίνουν και τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ  και την 6η ΥΠΕ, καθώς, όλα αυτά τα χρόνια έχουν οδηγήσει τα νοσοκομεία της χώρας στην πλήρη κατάρρευση.

Η ΚΟΒ Μεσολογγίου του ΚΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων του νοσοκομείου, με περιοδείες, εξορμήσεις, και συζητήσεις, με ανάδειξη των προβλημάτων και των αιτημάτων του σωματείου, με ερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για το δικαίωμα του λαού της περιοχής μας στην υγεία και καλούμε όλους τους φορείς και τους δημότες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας & το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου, την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2022 στις 12.00 στα τακτικά ιατρεία, του Νοσοκομείου της πόλης μας.

Όχι στην υποβάθμιση και κλείσιμο του νοσοκομείου Μεσολογγίου

Καθολική δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό»

 


AgrinioStories